Ελπίδες για νέο Mitsubishi Evo αλλά…

Ήταν 2015 όταν η Mitsubishi αποφάσισε να βάλει τέλος στο Lancer Evolution με την παραγωγή του τελευταίου μοντέλου. Παρόλα αυτά, λίγες ημέρες πριν επανήλθε στο θέμα έπειτα από δηλώσεις στελέχους της, το οποίο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε νέο Evo… μόνο που αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε μέχρι σήμερα και είχαμε στο μυαλό μας μόλις ακούγαμε την συγκεκριμένη ονομασία.

Και αυτό γιατί όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη της μάρκας «δεν είναι αναγκαστικό πως θα έχουμε σεντάν αμάξωμα, στο νέο αυτοκίνητο επιδόσεων που ετοιμάζουμε και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2023.».

Και όπως είναι εύκολα κατανοητό, με την τάση της αγοράς να σκοτώσει τα σεντάν και τα SUV/Crossover να υπερισχύουν, μάλλον είναι πολύ πιθανό το νέο Evo να είναι SUV.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Lancer παράγεται ακόμη και σήμερα, αλλά αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει τον Αύγουστο, καθώς στο εργοστάσιο της Ιαπωνίας όπου κατασκευάζεται και το ASX χρειάζεται περισσότερος χώρος για το τελευταίο, καθώς η ζήτησή του αυξάνεται.

Από την άλλη η κατασκευή του Lancer θα μεταφερθεί στην Ταϊβάν, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πλάνα για το πότε θα σταματήσει να κατασκευάζεται το ιαπωνικό σεντάν στις συμβατικές του εκδόσεις.

Δείτε επίσης:

Τρελαίνει κόσμο το πρώτο Type R παραγωγής. Σπάει τα κοντέρ σε δημοπρασία

Το νέο Audi A8 θα πηγαίνει σβηστό… (+video)

Live η δημοπρασία της εξωφρενικής BMW 2002tii AC Schnitzer S14

Get it on Google Play Download on the App Store