Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, δίνοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα της διαδικασίας η οποία επιτρέπει στους οδηγούς που έχουν τα οχήματά τους σε ακινησία, να πάρουν πίσω τις πινακίδες πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλους του έτους (τυπικό ξεκίνημα από τις 13/04/2017).

Ιδιαίτερη προσοχή, όπως και πέρυσι, θα πρέπει να δοθεί στο πότε θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να επιστρέψει τις πινακίδες, αφού σύμφωνα και με το παράδειγμα που υπάρχει στην εγκύκλιο, εάν η αίτηση (εγγράφως στη ΔΟΥ) γίνει π.χ. στις 20 Ιουνίου για άρση της ακινησίας για 3 μήνες, τότε οι πινακίδες θα πρέπει να επιστραφούν στα τέλη Αυγούστου, μιας και θα ληφθεί υπόψιν ο Ιούνιος ως ένας ολόκληρος μήνας.

Η άρση της ακινησίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

1. Για διάστημα 1 μηνός, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

2. Για διάστημα 3 μηνών, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταβάλει τα 4/12 του ποσού.

3. Για το υπόλοιπο του έτους και μέχρι του τέλους αυτού θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταβάλει τα δωδέκατα του ποσού που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιστρέψει τις πινακίδες στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (στην τελευταία εργάσιμη ημερομηνία της περιόδου κυκλοφορίας του οσχήματος) ισχύει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το διπλάσιο των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Έτσι θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2017 

Peugeot 208 από 12.900 ευρώ με only fuel! 

Η Nissan χαρίζει από 1 αυτοκίνητο στου νικητές του Generation N

Get it on Google Play Download on the App Store