Την απαγόρευση των diesel πριν το Euro6 ετοιμάζει η πόλη του Μονάχου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου του Μονάχου κ. Dieter Reiter στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, οι αρχές της πόλης σχεδιάζουν την επερχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων παλαιότερων ετών, λόγω των αυξημένων εκπομπών ρύπων τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Reiter, παρότι δεν τον ικανοποιούν τέτοιες απαγορεύσεις, είναι απίθανο στο μέλλον να μην υπάρξουν κυρώσεις για τα diesel αυτά μοντέλα από την πόλη του, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα από το Σκάνδαλο με τις εκπομπές NOx των μοντέλων της VW είναι αρκετά σοκαριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα και όπως μεταδίδει και το Reuters, ο αριθμός των diesel αυτοκινήτων που αναμένεται να επηρεαστεί από αυτή την απαγόρευση είναι μεταξύ 133.000 και 170.000 οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν στο Μόναχο και καλύπτουν τις οδηγίες εκπομπών ρύπων πριν από το Euro6.

Θυμίζουμε ότι κατά καιρούς τις ίδιες σκέψεις έχουν κάνει γνωστές και οι δήμαρχοι άλλων μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, όπως του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, αλλά και ο κ. Καμίνης της Αθήνα, ενώ από το 2018 σε μια άλλη γερμανική πόλη, στη Στουτγκάρδη αναμένονται να τεθούν σε ισχύ απαγορεύσεις κυκλοφορίας για diesel οχήματα παλαιότερων ετών.

Διαβάστε ακόμα: 

Το diesel δεν είναι πλέον το κυρίαρχο καύσιμο της Ευρώπης 

Έφθασαν τα ραβασάκια για απλήρωτα τέλη 89.225 οχημάτων! 

Το Όσλο απαγορεύει από σήμερα το ντίζελ!

Get it on Google Play Download on the App Store