Μήπως έχετε «μαϊμού» ασφαλιστήριο; Δείτε το με ένα κλικ.

Τα ραβασάκια για ανασφάλιστα αυτοκίνητα έφεραν στο προσκήνιο και ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό τον αφερέγγυων ασφαλιστικών συμβούλων οι οποίοι προσκομίζουν στους ιδιοκτήτες ασφαλισμένων αυτοκινήτων εικονικά («μαϊμού») ασφαλιστήρια.

Δείτε ακόμη: Τα φθηνότερα SUV βενζίνης έως 15.000 ευρώ

Οι επιτήδειοι που βγάζουν χρήματα σε βάρος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι πολλοί από ότι φαίνεται καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ιδιοκτήτες αυτοκινήτου που πίστευαν πως έχουν ασφαλισμένο το αυτοκίνητό τους, τελικά βρέθηκαν να πληρώνουν πρόστιμο.

Για να είστε σίγουροι λοιπόν πως δεν έχετε ένα εικονικό ασφαλιστήριο στα χέρια σας και πως τα λεφτά πάνε στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και όχι στην τσέπη κάποιου επιτήδειου, στην online εφαρμογή από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, μπορείτε να δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας είναι σε ισχύ αλλά και σε ποια ασφαλιστική εταιρεία.

Η διαδικασία είναι απλή καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ εδώ, στη συνέχεια κλικ στο πεδίο «Έλεγχος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχήματος». Αμέσως μετά συμπληρώνετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ώστε να ενημερωθείτε για την διάρκεια του συμβολαίου και την εταιρία που έχει κάνει την ασφάλιση.

Δείτε ακόμη: Τι να γνωρίζετε πριν και μετά την τοποθέτηση LPG

Αν το όχημά σας δεν είναι ασφαλισμένο, θα σας βγει μήνυμα που θα σας ενημερώνει σχετικά.

Get it on Google Play Download on the App Store