Διαρροή εικόνων: Αυτό είναι το νέο crossover της Kia

Γνωρίζαμε πολύ καλά πως η Kia ετοιμάζει νέο μικρό SUV, το οποίο φυσικά θα έχει πολλές ομοιότητες με το συγγενικό του Hyundai Kona, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάποια εικόνα του. Τελικά η διαρροή στο διαδίκτυο μας αφήνει να πάρουμε μια γερή γεύση από αυτό.

Το Kia Stonic όπως θα είναι η ονομασία του, έχει αρκετά δυναμικό σχεδιασμό, όπως φαίνεται τουλάχιστον από αυτή την πρώτη εικόνα η οποία διέρρευσε στο διαδίκτυο και είναι επίσημη, ενώ και αυτό, όπως και το Hyundai Kona (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα εδώ) έχει διχρωμία στο αμάξωμά του και συγκεκριμένη σε οροφή και καθρέφτες.

Από την άλλη το εσωτερικό, αν και η εικόνα είναι κακής ανάλυσης και δεν μας βοηθά αρκετά, φαίνεται αρκετά σύγχρονο σχεδιαστικά, με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής κεντρικά στο ταμπλό και χρωματισμό ανάλογο με αυτόν του αμαξώματος.

Προφανώς και εφόσον πρόκειται για διαρροή εικόνων δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά εφόσον έχουμε να κάνουμε με το ίδιο πάτωμα με αυτό του Hyundai Kona, το πιθανότερο είναι να το δούμε με τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα T-GDI των 120 ίππων, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με τον 1.6 T-GDI των 177 ίππων. Παράλληλα, θα υπάρχει και επιλογή για 1.600άρη diesel κινητήρα. Ανάλογα με τον κινητήρα, το Stonic θα είναι προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του και πάλι βασιζόμενοι στο Hyundai Kona θα πρέπει να περιμένουμε μήκος 4.165 χλστ., πλάτος 1,8 μέτρων, ύψος 1,55 μέτρα και μακρύ μεταξόνιο 2,6 μέτρων. Στη δικίνητη έκδοσή του η πίσω ανάρτηση είναι ημιάκαμπτος άξονας, ενώ στην τετρακίνητη πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου crossoverτης Kia, επί ευρωπαϊκού εδάφους τουλάχιστον θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου τη Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Ελλάδα το νέο Kia Soul (τιμές-εξοπλισμός) 

Από 13.290 ευρώ το Kia Cee’d

Get it on Google Play Download on the App Store