Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της Mercedes στη Ρωσία

Η Daimler, ιδιοκτήτρια της Mercedes, ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στη Ρωσία. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στη Μόσχα και η τοποθεσία αυτή επιλέχθηκε λόγω της ευκολίας που προσφέρει στη σύνδεση με όλες τις απαραίτητες γραμμές μεταφοράς, αλλά και της εύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού.


Το νέο εργοστάσιο της Daimler ονομάζεται «Moscovia» και καλύπτει μια μεγάλη έκταση 85 εκταρίων στην οποία θα υπάρχει η γραμμή παραγωγής, το βαφείο, το αμαξοποιείο κ.λπ. Υπολογίζεται ότι το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζομένους, ενώ η όλη επένδυση της Mercedes θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αγορά στο ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται εκεί, από το 2019 η Mercedes E-Class θα είναι η πρώτη που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής. Στη συνέχεια, θα ενταχθούν στο νέο εργοστάσιο και οι γραμμές παραγωγής των Mercedes GLC, CLE και GLS. Όλα τα αυτοκίνητα αυτά θα προοριστούν για την αγορά της Ρωσίας, αν και δεν αποκλείεται αργότερα στο μέλλον να εξαχθούν και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμα: 

Service Mercedes Α-Class από 77 ευρώ 

Νέες εκδόσεις White Art για όλες τις compact Mercedes 

Για νέο ρεκόρ πωλήσεων πάει η Mercedes-AMG το 2017

 

Get it on Google Play Download on the App Store