Το Toyota Yaris GRMN των 211 ίππων τα σπάει… (+video)

Το Toyota Yaris GRMN αποτελεί την γρήγορη έκδοση του γνωστού μας, μικρού ιαπωνικού μοντέλου και που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2018. Σε αυτό το video θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε για πρώτη φορά και να το δούμε να καίει άφθονο ελαστικό κάνοντας donuts παρά το γεγονός πως είναι προσθιοκίνητο.

Πριν όμως το δούμε και το απολαύσουμε στο videoας θυμηθούμε μερικά στοιχεία για αυτό. Το Toyota Yaris GRMN λοιπόν εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο (με μηχανικό υπερσυμπιεστή) μηχανικό σύνολο 1.8 λτ. απόδοσης 210 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Η Toyota αναφέρει ότι το Yaris GRMN επιτυγχάνει τους καλύτερους χρόνους επιταχύνσεων στην κατηγορία του, τόσο στο 0-100 χλμ./ώρα, όσο και στα 80-120 χλμ./ώρα με τέταρτη ταχύτητα.

Απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο πλαίσιο, όσο και στις αναρτήσεις και φρένα. Για την ενίσχυση του πλαισίου έχει τοποθετηθεί μπάρα θόλων στον εμπρός άξονα, ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση και δοκιμασμένη στην πίστα του Nürburgring εφοδιάζεται με πιο κοντά ελατήρια, νέα αμορτισέρ, μεγαλύτερης διαμέτρου αντιστρεπτικές δοκούς, συν διαφορικό Torsen περιορισμένης ολίσθησης. Για πιο αποτελεσματική πέδηση εξοπλίζεται με ενισχυμένα και μεγαλύτερα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Τροποποιήσεις έχει κάνει η Toyota και στο αμάξωμα του Yaris GRMN, όπως είναι οι νέοι σπορ προφυλακτήρες, ο διαχύτης πίσω με την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και οι ζάντες BBS των 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό του Yaris GRMN την πιο σπορτίφ εικόνα ενισχύουν τα εμπρός καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, το μικρής διαμέτρου τιμόνι (από το GT86) και τα αλουμινένια πεντάλ.

Πάμε λοιπόν να δούμε το video που ακολουθεί πιο κάτω.

Δείτε ακόμη:

Ποιος ευθύνεται για τον πρώτο θάνατο σε αυτόνομο αυτοκίνητο;

Σήμερα ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 107α γενέθλια της Alfa Romeo

Αγωνιστική BMW M3 E30 στο σφυρί, για πολλά λεφτά

Get it on Google Play Download on the App Store