Συνέντευξη του σχεδιαστή της Opel, Richard Shaw, στο autogreeknews.gr

Πριν από λίγες ημέρες βρεθήκαμε στο Μιλάνο, προσκεκλημένοι της Opel για να δούμε το νέο SUV της γερμανικής μάρκας ονόματι Grandland X. Στο πλαίσιο της παρουσίασή του είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Chief Designer GM Europe Interior Design, τον κύριο Richard Shaw, ο οποίος μας μίλησε για το μοντέλο της Opel αλλά και για τους δεσμούς του με το Peugeot 3008.


autogreeknews.gr: Το Opel Grandland X βασίζεται στο Peugeot 3008. Πόσο επηρέασε την ομάδα σας αυτό;

Richard Shaw: Όπως συμβαίνει και σε κάθε μοντέλο, έτσι και στην περίπτωση του Grandland X είχαμε πολλούς περιορισμούς. Εμείς οι σχεδιαστές κάθε φορά είμαστε σαν σε φυλακή… με τόσους περιορισμούς δεν έχουμε ιδιαίτερη ελευθερία. Αυτό όμως δεν οφείλεται στο γεγονός πως το μοντέλο βασίζεται στο Peugeot 3008.

autogreeknews.gr: Το γεγονός όμως πως βασίζεται σε ένα άλλο μοντέλο μιας άλλη μάρκας δεν σας δυσκόλεψε;

Richard Shaw: Το αντίθετο θα έλεγα. Η αρχιτεκτονική του Peugeot 3008 ήταν μία πολύ καλή βάση για εμάς. Η γωνία του εμπρός παρμπρίζ, η αναλογία των γυάλινων επιφανειών με το αμάξωμα, η γραμμή οροφής και οι κολόνες τόσο εμπρός όσο και πίσω ήταν όπως πρέπει.

autogreeknews.gr: Πόσο Opel είναι το Grandland X;

Richard Shaw: Το Grandland X είναι ένα Opel 100% και δεν χωράει αμφισβήτηση σε αυτό. Από άκρη σε άκρη έχει όλα τα γνωρίσματα της μάρκας. Το μυώδες αμάξωμα, τα φώτα με τα χαρακτηριστικά γραφικά LED εμπρός και πίσω και τα «νεύρα» στο πλάι, όλα είναι μοναδικά γνωρίσματα των μοντέλων της Opel. Εξάλλου κανένα σημείο δεν είναι ίδιο με του Peugeot 3008.

autogreeknews.gr: Πόσο χρόνο χρειάστηκε η σχεδιαστική ομάδα της Opel για να δημιουργήσει αυτό που βλέπουμε σήμερα ως Grandland X.

Richard Shaw: Όπως κάθε φορά έτσι και σε αυτή την περίπτωση εργαστήκαμε για τρία χρόνια περίπου. Σκοπός μας είναι πάντοτε να διαφυλάσσουμε σε όλα τα μοντέλα της Opel το DNA της μάρκας και να φροντίζουμε ώστε αυτό να περνά σε κάθε νέο μοντέλο.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον κύριο Richard Shaw να μας μιλάει για το Opel Grandland X

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται και τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ

Σήμερα ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 107α γενέθλια της Alfa Romeo

Get it on Google Play Download on the App Store