Στα όρια με Ford Focus RS και Mustang V8

H Ford Motor Ελλάς διοργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση με τα αυτοκίνητα επιδόσεών της. Το autogreeknews.gr βρέθηκε στο Ford Performance, όπως ονομάστηκε το event και παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια εικόνα από την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε στο τιμόνι των Focus και Mustang.


To Ford Performance έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου, σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού (Ολυμπιακή εγκατάσταση Softball) και η Fordέφερε συνολικά έξι Ford Focus ST, τέσσερις Ford Mustang και πέντε Ford Focus RS (δείτε εδώ τη δοκιμή του Ford Focus RS), μαζί φυσικά με αρκετά σετ ελαστικών.

Η ημερίδα Ford Performance περιελάμβανε μία σειρά από δοκιμασίες που σκοπό είχαν να αναδείξουν τις ικανότητες των αυτοκινήτων της Fordστο όριο και σε συνθήκες στεγνού αλλά και βρεγμένου οδοστρώματος.

Οι δοκιμασίες αυτές ήταν οι εξής τρεις:

Άσκηση 1 (χρονομετρημένη): Ford ST Parkour

Τεχνική άσκηση που περιλαμβάνει σλάλομ, αποφυγή εμποδίου, στροφές και φρενάρισμα, με τα αυτοκίνητα να σταματούν σε συγκεκριμένη, οριοθετημένη περιοχή. Απαιτούσε ακριβή χειρισμό και συγκέντρωση, καθώς το χρονόμετρο πίεζε.

Άσκηση 2:  Ford Mustang drift

Μία ευχάριστη άσκηση κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την ισχύ της Ford Mustang V8. Ένα υγρό – ολισθηρό skidpad (βρεγμένη επιφάνεια αρκετών τετραγωνικών μέτρων) σε συνδυασμό με την πίσω κίνηση της Mustangαποδείχθηκε ένας άκρως διασκεδαστικός συνδυασμός.

Άσκηση 3 & 4: Ford Focus RS & Ford Mustang playground

Σε μία χαραγμένη διαδρομή μήκους 600 μ. και πλάτους 11,5 μ. με ειδικά σχεδιασμένες στροφές οδηγήσαμε στο όριο το Ford Focus RS και τη Ford Mustang V8 με τα ηλεκτρονικά απενεργοποιημένα και την απόλαυση στο μάξιμουμ!

Δείτε επίσης:

Νέο Ford Focus RS Limited Edition με μπλοκέ διαφορικό (+video)

Ο φοβερός ήχος του Ford Focus RS (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store