Στο σφυρί σπάνια BMW 2002tii Touring

Αδιαμφισβήτητα η BMW 2002 είναι το αυτοκίνητο που έβαλε την βαυαρική μάρκα στο παιχνίδι των σπορ κατασκευών και το πρώτο που άξιζε τον χαρακτηρισμό «απόλυτο μηχάνημα οδήγησης». Εδώ θα τη δούμε στην έκδοση 2002tii Touring η οποία μάλιστα πωλείται και είναι και σε εξαιρετική κατάσταση.

Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο είναι αρκετά σπάνιο καθώς η κατασκευή του περιορίστηκε ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο αμάξωμα, το οποίο πίσω στο 1971 δεν ήταν και ιδιαίτερα δημοφιλές.

Κάτω από το καπό του έχει έναν 2.0 λτ. τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, με ψεκασμό καυσίμου ο οποίος απέδιδε 130 ίππους και συνεργαζόταν με τετρατάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο για να περάσει η ισχύς στους πίσω τροχούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κιβώτιο έχει αλλαχθεί με άλλο, πέντε σχέσεων, η ανάρτηση είναι της Bilstein και το τιμόνι έχει δερμάτινη επένδυση.

Με δεδομένο πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρως αυθεντικό μοντέλο, καθώς έχει αλλαχτεί κινητήρας (ίδιος αλλά άλλος κωδικός λόγω βλάβης), ενώ αρκετά από τα μέρη του δεν είναι τα εργοστασιακά, τα 32.500 δολάρια για τα οποία άλλαξε χέρια είναι πολύ καλά λεφτά!

Δείτε ακόμη:

Εντυπωσιακό video από την Ιόνια Οδό λίγο πριν την ολοκλήρωσή της

Στα όρια με Ford Focus RS και Mustang V8

Το απόλυτο drift battle ανάμεσα σε Lambo και GT-R (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store