Οι ομάδες του facebook που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς το αυτοκίνητο

Το διαδίκτυο είναι αχανές, ενώ η αυξανόμενη δημοτικότητα του facebook τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας σε κάνει να μην μπορείς να δεις βασικές ομάδες που θα ήθελες να ακολουθείς. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες ελληνικές ομάδες για το αυτοκίνητο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και προς τα μέσα αυτής, τα forum σχετικά με το αυτοκίνητο γνώρισαν μεγάλη ακμή. Κάθε μάρκα, ακόμη και κάθε μοντέλο μερικές φορές, είχε το δικό του forum.

Η άνοδος όμως των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και κυρίως του facebook, μετέφερε όλο το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις σε αυτό. Βέβαια κάποια foroum μπορεί να νέκρωσαν και κάποια να συνεχίζουν. Παρόλα αυτά, όσοι αγαπάμε το αυτοκίνητο γενικά ή κάποια μάρκα και μοντέλα πιο ειδικά, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες ομάδες. Τόσο για την ενημέρωσή μας όσο και για την διασκέδαση/ψυχαγωγία μας που τις αφορά.

Ας δούμε λοιπόν πιο κάτω τις κυριότερες ελληνικές ομάδες για το αυτοκίνητο και θυμηθείτε πριν ακολουθήσετε κάποιες από αυτές πως πρέπει να διαβάζετε τους όρους/κανόνες κάθε ομάδας και να συμμορφώνεστε με αυτούς.

Petrolheads: Μία από τις πιο ενεργές και δραστήριες ομάδες για το αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή απαριθμεί περισσότερα από 25.000 μέλη και οι δημοσιεύσεις σε αυτήν έχουν καταιγιστικό ρυθμό αλλά και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μελών. Τους petrolheads τους βρίσκετε εδώ ενώ έχουν και ομάδα για πωλήσεις αντικειμένων εδώ.

CarEnthousiastsGR: Ακόμη μία ομάδα με γενικό ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο. Απαριθμεί κοντά στα 3.000 μέλη και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Ιταλόφιλοι: Αν είστε φίλοι των ιταλικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε την σχετική ομάδα εδώ, ενώ υπάρχει ακόμη μία ομάδα για τις μάρκες Alfa-Lancia-Fiat-Abarth εδώ.

JDM: Αν είστε λάτρεις της ιαπωνικής αυτοκινητικής σκηνής τότε οι ομάδες JDM Power GR και JDM Maniacs GR είναι για εσάς.

Alfisti: Αν αγαπάς την Alfa Romeo τότε δεν έχεις παρά να γίνεις μέλος του γκρουπ Alfisti.gr και να ενημερώνεσαι για τα πάντα γύρω από τα αγαπημένα σου αυτοκίνητα και να ανεβάζεις και εσύ τις φωτογραφίες σου. Φυσικά υπάρχει και το Alfaclub.gr με κοντά στα 5.000 μέλη και συνεχή ενημέρωση.

Audi: Η Audi έχει έντονη παρουσία σε ομάδες στο facebook. Ακολουθήστε το Audi Sport Club, το VW Group ή το Group VAG εδώ και εδώ.

BMW: Προφανώς και η γερμανική μάρκα έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα (και όχι μόνο) και αυτό φαίνεται και στις ομάδες στο facebook. Η πιο δραστήρια όλων το BMW North Club (Hellas) με 12.161 μέλη, που έχει και ομάδα για αγγελίες με 19.333 μέλη αυτή την στιγμή. Υπάρχει επίσης το BMW Kings Fan Club, το BMW Fan Club Greece και το BMW Central Greece Club.

Ford: Η ομάδα Dream Ford RS είναι αυτή η οποία πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς τα μοντέλα της αμερικάνικης μάρκας.

Honda: Οι οπαδοί της Honda πολλοί στην Ελλάδα και οι ομάδες τους αρκετές και με μεγάλο κοινό. Πρώτη και καλύτερη η HPClub GR με 107.000 ακόλουθους, ενώ πρέπει να πούμε πως πρόκειται για επίσημη λέσχη φίλων Honda εδώ και 17 χρόνια! Ακολουθεί η Honda Power Cars με κοντά στα 29.000 μέλη και μεγάλη δραστηριότητα! Υπάρχει επίσης η HondaTuners Club με 26.000 φίλους, η Honda JDM Greece με σχεδόν 4.000 φίλους και η Honda-Tech.gr με 3.000 φίλους. Για τους λάτρεις του Honda S2000 υπάρχει το S2kGR με 21.000 φίλους!

Mercedes: Οι φίλοι της Mercedes έχουν τις δικές τους ομάδες. Αυτές είναι οι Mercedes-Benz Club Greece και MBClub.gr

Mitsubishi: Οι ιδιοκτήτες και φίλοι της Mitsubishi δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ομάδα Mitsubishi Owners Hellas.

Nissan: Για την Nissan υπάρχει το NissanClub.gr αλλά και το Nissan Crossover Greek Club.

Opel: Δύο είναι τα club στο facebook για τους φίλους της Opel και είναι τα Opel-club.gr και Opelclub.gr. Το πρώτο είναι δημόσιο και το δεύτερο κλειστό.

SEAT: Αν αγαπάτε τα SEAT τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις ομάδες SEAT-VW Power Club, SEAT Leon Greek Club και SEAT Leon Club καθώς και το Group VAG που είδαμε πιο πάνω στην Audi.

Skoda: Για την Skoda εκτός από τις ομάδες του ομίλου VW (δες πιο πάνω στην Audi) μπορείς να βρεις και το SKODA Club Πελοποννήσου. Μια εξαιρετικά δραστήρια ομάδα η οποία εκτός από διαρκές ποστάρισμα έχει να επιδείξει και αρκετές διοργανώσεις event.

Subaru: Οι φίλοι της Subaru δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το Subaru Greek Club.

Toyota: Προφανώς και η Toyota λατρεύεται στην χώρα μας και αυτό φαίνεται και από τις ομάδες που υπάρχουν για αυτήν στο facebook. Ακολουθήστε λοιπόν την Toyota Racing Development Greece, το Toyota Supra Club, το Toyota Hilux Club ή το «όλοι οι Toyota@κηδες εδώ». Δυναμική είναι και η παρουσία του Corolla Club Greece στο facebook.

VW Group: Πολλές οι μάρκες του ομίλου και ενδιαφέρουσες οι ομάδες του. Αυτές είναι οι Group VAG Greece και VW Group που έχουν μεγάλο κοινό και πολλά ποσταρίσματα (δείτε τις πιο πάνω στην Audi).

Volvo: Το Volvoclub.gr έχει την δική του ομάδα στο facebook, η οποία μάλιστα είναι αρκετά δραστήρια. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 1.664 άτομα.

Offroad: Όσοι αγαπάτε τις εκτός δρόμου περιηγήσεις δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το OffRoadGreece.

Like και follow ανάλογα με τα γούστα. Μην ξεχάσετε φυσικά να ακολουθήσετε και εμάς στο autogreeknews.gr εδώ, αν δεν το κάνετε ήδη. Καλή διασκέδαση!

Get it on Google Play Download on the App Store