Τέλος στα βενζινοκίνητα και diesel αυτοκίνητα στη Γαλλία από το 2040

Παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Ενέργειας της Γαλλίας στο Παρίσι το Πλάνο Δράσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Nicolas Hulot, αποκάλυψε ότι από το 2040 και μετά θα απαγορεύεται η πώληση βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων στη χώρα.

Όλη αυτή η μετάβαση θα γίνει σταδιακά και σε πρώτη φάση η Γαλλία θα προσφέρει κίνητρα στους κατόχους diesel μοντέλων που έχουν ηλικία πάνω από 20 έτη, αλλά και βενζινοκίνητων που έχουν κατασκευαστεί πριν το 2001, ώστε να αποκτήσουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο.

Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει μέσα στην επικράτειά της και μέχρι το 2022 τις εξορύξεις πετρελαίου, αλλά και τη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, δίνοντας παράλληλα κίνητρα στους πολίτες της να παράγουν οι ίδιοι την ενέργεια που απαιτείται για το σπίτι, την εργασία τους κ.λπ.

Στόχος της Γαλλίας, όπως αποκάλυψε ο κ. Hulot, είναι να γίνει η No. 1 «πράσινη» χώρα παγκοσμίως. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων απαιτείται ακόμη πολύ δουλειά να γίνει για να μπορέσουν να φθάσουν στα νούμερα πωλήσεων που θέλει η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Α’ Εξάμηνο του 2017 οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων και diesel μοντέλων αντιπροσωπεύουν το 95,2% του συνόλου.

Διαβάστε ακόμα: 

Την απαγόρευση των diesel πριν το Euro6 ετοιμάζει η πόλη του Μονάχου 

Τελειώνει το diesel στην Ευρώπη 

Το Όσλο απαγορεύει από σήμερα το ντίζελ!

 

Get it on Google Play Download on the App Store