Η Honda μας υπενθυμίζει τι εστί S2000 (+video)

Η Honda έχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο ονομάζει HondaVideo και σε αυτό μας παρουσίασε το πρώτο της δημιούργημα της σειράς Honda Heritage (Παράδοση Honda) στο οποίο διάλεξε να μας παρουσιάσει το Honda S2000. Το roadster το οποίο δεν ηττήθηκε ποτέ!

Και λέμε δεν ηττήθηκε ποτέ, καθώς καμία εταιρεία δεν κατάφερε ακόμη και σήμερα να δημιουργήσει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα με απόδοση ανά λίτρο μεγαλύτερη από τα 122 PS/λτ. του S2000 (JDM Spec). Μόνο η Ferrari έχει καταφέρει κάτι ανάλογο με την 458 Italia και την 812 Superfast, αλλά δεν μιλάμε για μοτέρ ευρείας παραγωγής.

Η Honda λοιπόν θέλει με τη νέα της σειρά από video, την οποία ονομάζει Honda Heritage, να μας υπενθυμίσει τι εστί Honda S2000. Για το μοντέλο μιλάει ο υπεύθυνος του δημοσιογραφικού στόλου της HondaUK, TomLynch.

Το αυτοκίνητο που θα δούμε εδώ είναι το facelift Honda S2000, το οποίο στην έκδοση Edition 100 είχε χρώμα Grand Prix White, ανθρακί ζάντες και κόκκινο/μαύρο εσωτερικό, ενώ παράχθηκε σε μόλις 100 μονάδες οι οποίες διατέθηκαν αποκλειστικά στην Αγγλία.

Να σημειώσουμε εδώ πως λαθεμένα αναφέρεται στο video το μοντέλο ως AP2 καθώς εφοδιαζόταν με τον F20C 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα και όχι με τον F22C που ήταν 2.2 λτ. και είναι το χαρακτηριστικό των AP2 (κωδικός ο οποίος προέρχεται από τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου).

Δείτε ακόμη:

Επίσημη κατάργηση του φόρου για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Ατύχημα για το Gumball στο Φάληρο, λίγο πριν την αναχώρηση για Μύκονο

Οι ομάδες του facebook που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς το αυτοκίνητο

Get it on Google Play Download on the App Store