Σε δημοπρασία η θρυλική Lancia Delta HF του Kankkunen

Αναμφίβολα η Lancia Delta HF Integrale είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα του WRC. Έγραψε ιστορία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές αυτής του 1990, πήρε 46 νίκες και 6 back to back πρωταθλήματα. Εδώ βλέπουμε να πωλείται αυτή του Kankkunen…

Και για να είμαστε ακριβείς δεν μιλάμε ακριβώς για πώληση αλλά για δημοπρασία η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη του μηνός, από τον οίκο Silverstone Auctions. Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου ZLA831AB000500836, είναι κατασκευής 1990 και το καλύτερο αποτέλεσμα του Juha Kankkunen με αυτό ήταν η 5η θέση στο ράλι των 1000 λιμνών (Φινλανδία), με συνοδηγό τον Pironen.

Όπως φανερώνουν και τα έγγραφά του, το αυτοκίνητο το 1992 από 16V έγινε HF Evoluzione (Deltona) από την CECOMP Spa αποκτώντας βεβαίως τον νέο αριθμό σασί CECOMP«0001». Το αυτοκίνητο έχει ακόμη και σήμερα τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας του «TO 23905P» και συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα.

Όσον αφορά στην τιμή του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Silverstone Auctions θα φτάσει στα 170.000 ευρώ, οπως μπορείτε να δείτε και εδώ.

Δείτε ακόμη:

Οι ομάδες του facebook που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς το αυτοκίνητο

Έβαλε υγρό υαλοκαθαριστήρων αντί για λάδι!

Η ένωση της γέφυρας με την Ιόνια οδό (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store