Πόσο φθηνότερο είναι το Toyota C-HR στην Ελλάδα από ό,τι στην Ευρώπη;

Το C-HR είναι το νέο crossover της Toyota στην Ευρώπη, που ξεχωρίζει για την πολύ μοντέρνα του σχεδίαση, τους κινητήρες του (1.2 turbo βενζίνης και υβριδικό), αλλά και για το ποιοτικό και αντίστοιχα πολύ μοντέρνο σχεδιαστικά εσωτερικό του. (Δείτε εδώ τη δοκιμή του υβριδικού μοντέλου).

Τιμολογιακά, το Toyota C-HR στην αρχική του έκδοση C-ITY με τον 1.200άρη turbo βενζινοκινητήρα των 116 ίππων κοστίζει στη χώρα μας 20.520 ευρώ. Σε αυτή την έκδοση το C-HR διαθέτει στάνταρ Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας VSC, 7 αερόσακους, cruise control, air condition, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηχοσύστημα κ.λπ.

Πόσο συμφέρουσα είναι όμως αυτή η τιμή; Εμείς, θέλοντας να δούμε το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ψάξαμε και βρήκαμε πόσο κοστίζει το C-HR σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμά μας έδειξε ότι το crossover ιαπωνικό μοντέλο είναι φθηνότερο στην Ελλάδα από ό,τι στις αγορές των «εταίρων» μας. Ας το δούμε αναλυτικά.

Ξεκινώντας με τη Γερμανία, το Toyota C-HR διαθέτει εκεί αντίστοιχη με τη χώρα μας εξοπλιστική έκδοση που ονομάζεται «Basis», η οποία είναι ακριβότερη κατά 1.470 ευρώ από ό,τι στην Ελλάδα (κόστος: 21.990 ευρώ). Στη Γαλλία, η πρώτη έκδοση Active που έχει και αυτή ίδιο εξοπλισμό, είναι ακόμη πιο ακριβή κοστίζοντας 23.000 ευρώ (+2.480 ευρώ).

Κατεβαίνοντας λίγο πιο νότια και προχωρώντας στην Ιβηρική Χερσόνησο, στην Ισπανία η Toyota δεν προσφέρει την έκδοση του C-HR με τον 1.200άρη turbo βενζινοκινητήρα και έτσι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση (διαθέσιμο είναι μόνο το υβριδικό, από 24.750 ευρώ).

Στην Πορτογαλία από την άλλη, το C-HR είναι αρκετά ακριβότερο από ό,τι στην Ελλάδα στη βασική του έκδοση Active που έχει ίδιο εξοπλισμό με την «ελληνική» C-ITY, αφού κοστίζει 3.190 ευρώ περισσότερα (23.710 ευρώ).

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση της Ιταλίας, αφού εκεί η αρχική έκδοση Active έχει περισσότερο εξοπλισμό από ό,τι η αρχική στις άλλες χώρες της Ευρώπης και είναι αντίστοιχη της δεύτερης τη τάξει «ελληνικής» έκδοσης C-ENTER. Το κόστος της είναι 24.700 ευρώ (22.070 έχει η C-ENTER στην Ελλάδα), όμως αυτή την περίοδο τρέχει στην Ιταλία μια προσφορά που μειώνει την τιμή της στα 20.950 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: 

Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris 1.5 λτ. και Hybrid 

Το Toyota Yaris GRMN των 211 ίππων τα σπάει… (+video) 

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολίσθησης από το Toyota GT 86

Get it on Google Play Download on the App Store