Οριστικό τέλος για έναν αμερικάνικο θρύλο…

Η Fiat Chrysler επιβεβαίωσε και επίσημα ότι στις 31 Αυγούστου θα κλείσουν οι πύλες του εργοστασίου της Dodge στο Ντιτρόιτ, εκεί όπου κατασκευάζεται το θρυλικό Dodge Viper, βάζοντας τέλος σε μια πορεία κορυφής 35 ετών.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει με τους 87 εργαζομένους του εργοστασίου Conner Avenue Assembly Plant, όπως και το εάν το εργοστάσιο θα υποδεχθεί την παραγωγή κάποιου άλλου μοντέλου στο άμεσο μέλλον.

Ο λόγος που η Fiat Chrysler αποφάσισε να ολοκληρώσει την παραγωγή του Dodge Viper είναι οι πολύ χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων ετών. Το αμερικάνικο super μοντέλο θυμίζουμε ότι ξεκίνησε να παράγεται το 1992 και από το 1995 μέχρι και σήμερα, με ένα διάστημα αποχής 2 ετών (2010-2012), ο τόπος παραγωγής του αποτέλεσε το Conner Avenue Assembly Plant στο Ντιτρόιτ.

Το Viper έγραψε τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση ιδίως τη δεκαετία του ’90, αφού αποτέλεσε ένα από τα πιο εμβληματικά sportscars του πλανήτη. Το αμερικάνικο μοντέλο διατήρησε ανέπαφο και στις 3 δεκαετίες της «ζωής» του, τον brutal και πολύ δυναμικό χαρακτήρα του.

Διαβάστε ακόμα: 

Δυναμομέτρηση Dodge Viper με 808 ίππους! 

Νέο Dodge Durango SRT με 475 άλογα και «καυτές» επιδόσεις (+video) 

Ρεκόρ πωλήσεων από την Porsche το 2017

Get it on Google Play Download on the App Store