Μόνο 400 θα είναι τα Toyota Yaris των 210 ίππων για την Ευρώπη

Η Toyota με το Yaris GRMN των 210 ίππων κάνει μια μεγάλη επιστροφή στην κατηγορία των «καυτών» μικρών μοντέλων, όμως τελικά όπως φαίνεται λίγοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αποκτήσουν το πιο γρήγορο Yaris, μιας και οι Ιάπωνες θα διαθέσουν στην Ευρώπη μόνο 400 μονάδες του.

Αυτό αποκαλύπτει το βρετανικό Autocar, το οποίο οδήγησε μάλιστα ένα πρωτότυπο Yaris GRMN. Όπως επιπλέον αναφέρουν οι βρετανοί, από τα 400 σπορ Yaris που θα διατεθούν στην Ευρώπη τα 100 εκ αυτών θα προοριστούν για τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι μόλις 300 θα μείνουν για τις υπόλοιπες αγορές.

Παράλληλα, παρότι η Toyota έχει παρουσιάσει ήδη το αυτοκίνητο στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, τονίζει ότι η τελική του εξέλιξη δεν έχει ολοκληρωθεί ήδη, μιας και στόχος των Ιαπώνων είναι να μας φέρουν το πιο ελαφρύ, πιο ισχυρό, αλλά και πιο γρήγορο μικρό μοντέλο της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί, το Yaris GRMN χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 4κύλινδρο 1.800άρη κινητήρα βενζίνης με κομπρέσσορα, ο οποίος αποδίδει περίπου 210 ίππους. Το κιβώτιο με το οποίο θα συνδυαστεί θα είναι αποκλειστικά μηχανικό 6 σχέσεων.

Πολλές βελτιώσεις έχουμε στο πλαίσιο, υπάρχει μια νέα σπορ ανάρτηση καθώς και μπλοκέ διαφορικό Torsen, ώστε να διασφαλιστεί μια άκρως σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Toyota για το μοντέλο, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα την παραγωγή του στα τέλη του Φθινοπώρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris 1.5 λτ. και Hybrid 

Κυριαρχία της Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες παγκοσμίως 

Πόσο φθηνότερο είναι το Toyota C-HR στην Ελλάδα από ό,τι στην Ευρώπη;

 

Get it on Google Play Download on the App Store