Απαλλαγή διοδίων για κατοίκους ορισμένων νομών

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως σχεδιάζεται η απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων για κατοίκους ορισμένων νομών της Ελλάδας και συγκεκριμένα ακριτικών νομών της χώρας. Όπως είπε ο υπουργός «μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα υπάρξει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων» και έχει ζητηθεί από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ να εξετασθεί η απαλλαγή από τα διόδια, είτε στο ηλεκτρονικό σύστημα, είτε στους μετωπικούς πλευρικούς σταθμούς, των ακριτικών Νομών της χώρας, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα είπε πως μια τέτοια επιλογή θα είχε αμελητέα οικονομική επιβάρυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς την απόφαση που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Συμπλήρωσε επίσης πως η εφαρμογή του μέτρου, είτε στο ηλεκτρονικό, είτε στο αναλογικό σύστημα διοδίων, θα προβλέπει ηλεκτρονικές κάρτες μετάβασης για τους δικαιούχους.

Οι πιο πάνω δηλώσεις του υπουργού έγιναν  κατά την διάρκεια της τελετής απόδοσης σε κυκλοφορία του τμήματος Κορομηλιά -Κρυσταλλοπηγής, του κάθετου οδικού άξονα «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού, μήκους 20,5 χλμ που συνδέει την Εγνατία Οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη θέση του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Διαβάστε ακόμη:

«Μνημονιακά διόδια» στην Εγνατία Οδό

Σάντουιτς στα διόδια…

Πως οδηγούμε με ασφάλεια σε σήραγγες

Get it on Google Play Download on the App Store