Τα Honda που θα ξαναγίνουν Made In Japan

Την επιστροφή της παραγωγής των CR-V και HR-V, που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, σε ιαπωνικό έδαφος αποφάσισε η Honda καθώς θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα των γραμμών παραγωγής στην χώρα της, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με το Automotive News Europe, η Honda σκόπευε να μεταφέρει την παραγωγή της επόμενης γενιάς του «ευρωπαϊκού» CR-V στο Οντάριο του Καναδά από το Σουίντον της Αγγλίας όπου κατασκευάζεται τώρα το μοντέλο. Στο μέλλον τα CR-V για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται αποκλειστικά επί ιαπωνικού εδάφους.

Την ίδια απόφαση η Honda την πήρε και για το HR-V το οποίο αυτή τη στιγμή έρχεται στην Ευρώπη από το Μεξικό όπου κατασκευάζεται, ενώ από την ανανέωση του μοντέλου και μετά θα φτιάχνεται στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην γραμμή παραγωγής της Honda στο Yorii.  

Η Honda έχει ήδη μεταφέρει την παραγωγή του Jazz από την Αγγλία στην Ιαπωνία και την Κίνα, αφού αποφασίστηκε πως στην Αγγλία θα φτιάχνεται το Honda Civic και από εκεί θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Τουρκία κατασκευάζεται το τετράθυρο Civic.

Φαίνεται λοιπόν πως έχουμε επιστροφή στις ρίζες για τους Ιάπωνες οι οποίοι είναι και οι μεγαλύτερο εξαγωγείς αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2016 στην Ευρώπη έφτασαν από την Ιαπωνία 577.703 αυτοκίνητα, νούμερο που σημαίνει αύξηση 20% σε σχέση με το 2015.

Νούμερο το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την κατάργηση του φόρου εισαγωγής 10% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη από την Ιαπωνία (διαβάστε περισσότερα εδώ την κατάργηση του φόρου εισαγωγής αυτοκινήτων από την Ιαπωνία). Κάτι που σημαίνει παράλληλα πως και τα ιαπωνικά CR-V και HR-V που θα έρχονται στην Ευρώπη θα φθηνύνουν. Μένει όμως να το δούμε στην πράξη αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Διάσημος τραγουδιστής πουλάει τη Lancia Delta Integrale

Εντυπωσιακό video από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65

Νέες φήμες σχετικά με το Mazda RX-9


Get it on Google Play Download on the App Store