Αυτή είναι η ισχυρότερη Lotus που φτιάχτηκε ποτέ

Η Lotus μας είχε προϊδεάσει για τον ερχομό ενός νέου, ισχυρού μοντέλου της και τελικά έκανε πραγματικότητα την υπόσχεσή της και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς μιλάμε για το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της. Ο λόγος για την Evora GT430 η οποία αποδίδει 436 ίππους ή αλλιώς 430 bhp, κατά τα αγγλικά δεδομένα, εξ ου και η ονομασία της.

Το μοτέρ της είναι V6 3.5 λτ. που χάρη στην παραπάνω ιπποδύναμη και τα 440 Nm ροπής του, χαρίζει στο βρετανικό sportscar 0-96 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

Όπως πάντα η Lotus φρόντισε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος του μοντέλου της, με την GT430 να ζυγίζει 1.258 κιλά, ούσα ελαφρύτερη κατά 26 κιλά από την Evora Sport 410.

Φυσικά διαθέτει και αρκετές αεροδυναμικές αλλαγές οι οποίες βελτιώνουν την κάθετη δύναμη, όπως φαίνεται και στις πιο πάνω εικόνες.

Το εσωτερικό της Lotus Evora GT430 υπάρχουν γυμνά ανθρακονήματα, αλκαντάρα, αγωνιστικού τύπου καθίσματα αλλά και σύστημα πολυμέσων.

Η Lotus ανακοίνωσε πως η Evora GT430 θα παραχθεί σε μόλις 60 μονάδες και ο κατάλογος παραγγελιών είναι ήδη ανοικτός. Πάντως τιμή δεν ανακοίνωσε… Την κρατάει για έκπληξη στους ενδιαφερόμενους…

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Opel Grandland X

Ζαντολάστιχα… έκαναν φτερά σε αντιπροσωπεία Renault

Κρίμα… Το προσπάθησε αλλά δεν γλίτωσε (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store