Η Ford παρουσιάζει το πρώτο περιπολικό pick-up ειδικά για καταδίωξη

Στην Αμερική οι καταδιώξεις παρανόμων στην εθνική είναι ένα μάλλον σύνηθες φαινόμενο και η Ford, θέλοντας να βοηθήσει τις αρχές στο έργο τους, παρουσίασε το πρώτο περιπολικό pick-up μοντέλο που έχει διασκευαστεί ειδικά για καταδιώξεις σε υψηλές ταχύτητες.


 

Το νέο περιπολικό pick-up ονομάζεται F-150 Police Responder και βασίζεται πάνω στο F-150 FX4 με το offroad πακέτο και το μακρύ αμάξωμα SuperCrew. O κινητήρας του είναι ο 3,5 λίτρων EcoBoost V6 βενζινοκινητήρας των 375 ίππων και 637 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το νεότερο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Ford τονίζει ότι το νέο της περιπολικό διακρίνεται για την εκρηκτικότητά του έως και σε ταχύτητες 160 χλμ./ώρα, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί με αντίστοιχη ευκολία στην άσφαλτο ή και το χώμα, καθιστώντας το ιδανικό για καταδιώξεις, φύλαξη συνόρων κ.λπ.

Υπάρχουν φυσικά και αρκετές επεμβάσεις που φροντίζουν ώστε να διευκολύνουν το έργο της αστυνόμευσης, όπως τα ενισχυμένα φρένα με μεγάλες δαγκάνες, οι ποδιές στο αμάξωμα, ένα νέο σύστημα ψύξης, ενισχυμένη πίσω αντιστρεπτική, αλλά και ειδικής κατασκευής ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους.

Στο εσωτερικό του περιπολικού F-150, έχουν τοποθετηθεί ειδικές βάσεις για laptop και ασυρμάτους, καθίσματα με υφάσματα υψηλής αντοχής και ατσάλινες πλάτες για να αποφευχθεί τυχόν πιθανότητα μαχαιρώματος από τους πίσω επιβάτες, πάτωμα επενδεδυμένο με βινύλιο για εύκολο καθάρισμα και πολλά άλλα.

Στην καρότσα, έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό κάλυμμα ώστε να μεταφέρεται με απόλυτη ασφάλεια ο εξοπλισμός που απαιτείται. Παράλληλα, το νέο F-150 Police Responder έχει και ενισχυμένες δυνατότητες έλξης, που φθάνουν έως και τα 3.150 κιλά.

Το νέο περιπολικό Ford F-150 θα είναι διαθέσιμο από την Άνοιξη του 2018. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το φθινόπωρο, θα δοθεί στην Αστυνομία του Μίσιγκαν και στο Γραφείο του Σερίφη στο Λος Άντζελες για τις πρώτες του δοκιμές σε καθημερινές συνθήκες. 

Διαβάστε ακόμα: 

Νέο Pony πακέτο με ρετρό «αέρα» για τη Mustang 

Το κουμπί που σε κάνει μάγκα στην Mustang (+video) 

Στα όρια με Ford Focus RS και Mustang V8


 

Get it on Google Play Download on the App Store