Τα νέα πρόστιμα για ανασφάλιστα και ποιοι εξαιρούνται

Σειρά αλλαγών μεταξύ άλλων και στα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή εχθές το βράδυ Πέμπτης 20 Ιουλίου.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί έως τις 14 Ιουλίου για την ασφάλιση των οχημάτων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προέβη στον επανακαθορισμό του προστίμου. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου περιλαμβάνεται η τροποποίηση της διάταξης που προέβλεπε πρόστιμο (με τη μορφή παραβόλου) για όσους κατέχουν ανασφάλιστο όχημα.

Συγκεκριμένα:

Ακυρώνονται τα παράβολα που αναρτήθηκαν μετά την διασταύρωση της 6ης Ιουνίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Επιπλέον επιστρέφονται τα ποσά σε όσους τα έχουν ήδη πληρώσει. Το κόστος για το δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπολογίζονται έτσι σε 12.800 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που είχαν σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ.

Επανακαθορίζονται τα παράβολα για όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα ως εξής: 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα (κάτι για το οποίο σας είχαμε ήδη ενημερώσει εδώ). Προβλέπεται επίσης, υπό προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΑΔΕ, να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα-παράβολα, σε κατοίκους περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από θεομηνίες και έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ακόμη:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Πατρών στον κόμβο Ακράτας

Ο δακτύλιος πάει… διακοπές αλλά όχι για όλα τα οχήματα

Έτοιμο τις επόμενες ημέρες το τμήμα «Αμφιλοχία – Άρτα» της Ιόνιας Οδού

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store