Ανατριχιαστικό το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού Evo, από μέσα (+video)

Ο Σπύρος Πανόπουλος και το Mitsubishi Lancer Evo IX της Extreme Tuners κατάφεραν να πετύχουν νέο παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα σε διεθνή αγώνα και συγκεκριμένα στη Μάλτα, κάνοντας 7,884 δλ. στο 400άρι με ταχύτητα εξόδου στα 298 χλμ./ώρα και απέδειξε και πάλι πως είναι το ταχύτερο του κόσμου, στο HalFar αυτή τη φορά στη Μάλτα.

Μάλιστα ο Σπύρος έχασε και ένα δέκατο του δευτερολέπτου στην εκκίνηση καθώς έκανε 1,3 αντί για 1,2 δλ. που κάνει συνήθως, ενώ όπως λέει ο ίδιος άφησε στο τέλος, λόγω κακής ορατότητας στον τερματισμό.

Μικρή σημασία έχουν όμως όλα αυτά πλέον, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του Extreme Tuners απολαμβάνουν το ρεκόρ τους. Πιο κάτω θα δούμε videos μέσα από το Evo του Σπύρου και θα δούμε την ιλιγγιώδη επιτάχυνση του αυτοκινήτου, ενώ θα ακούσουμε και τον ήχο σκέτη τρομοκρατία που έχει.

Πριν όμως δούμε το video καλό είναι να διαβάσουμε και τα λόγια με τα οποία ο ίδιος ο Σπύρος Πανόπουλος, εκφράστηκε μετά από το παγκόσμιο ρεκόρ του.

«Καλημέρα και από εμάς, δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε εσάς με την τόσο μεγάλη συμπαράσταση και αγάπη που δεχτήκαμε αυτές τις μέρες, Έλληνες από παντού και τεράστια συμπαράσταση και από τα παιδιά στην Μάλτα. Περάσαμε αρκετά δύσκολα τις πρώτες 2 μέρες γιατί η πίστα εκεί ήταν κάτι διαφορετικό, με το που ξεκίναγε το αυτοκίνητο έσπαγε το πίσω διαφορικό, δοκιμάσαμε να ρίξουμε την δύναμη στην εκκίνηση και στην επόμενη ταχύτητα που επαναφέραμε την δύναμη πάλι, ίδια ζημιά εν κίνηση. Ύστερα από 9 προσπάθειες, μόνο 2 μπορέσαμε και κάναμε πέρασμα, 5 σπασμένα διαφορικά και 1 κεντρικός. Ρίξαμε την δύναμη αρκετά χαμηλά στην αρχή για να μπορέσει τα βγει το πέρασμα, έτσι κάναμε ένα 8.018 @ 300.25 (186.57) και ύστερα ένα 7.884 @ 298.71 (185.54).

Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να γίνει όσον αφορά την αντοχή, θα το αναβαθμίσουμε και θα ξανάπαμε να δείξουμε τι πραγματικά μπορούν να κάνουν οι Έλληνες.

Ευχαριστώ την ομάδα μου Moto Kalopitas, Feevos Korfiatis, Dimitris Koufopoulos, Χρήστος Αθανασόπουλος, Kwstas Panagakos, τους φίλους μας από Ελλαδα που ηρθαν για υποστήριξη την Μάλτα Dimitris Panitsas, Takis Vouros, Stelios Geladakis, την πίστα της Μάλτας MALTA DRAG RACING που είναι πραγματικά επαγγελματίες και άψογοι διοργανωτές, τα παιδια απο την Μαλτα, CJ Power Tuning Johann Scicluna, Joseph Saydon, Marvic Mifsud, Laurence Grixti, Rene Barun, Marcus Marshall, Antoine Baldacchino, Edward Migneco, Martin Migneco, Kenneth Mifsud, James Baldacchino, Joseph Deguara, Luke Schembri, Godwin Carabott, Gabriel Briffa, τους χορηγους και φυσικά όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη τους και που πάντα θα είναι πρωτοπόροι σε όλους του τομείς για μια ζωή. Είσαστε τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν αφήνει τόσα ονόματα το fb. Ένα πρόχειρο βίντεο από το incar του 7.8. Σύντομα θα βάλουμε ολόκληρο και από έξω».

Δείτε ακόμη:

Τιμωρός! Παγκόσμιο ρεκόρ στη Μάλτα το «ελληνικό» Evo (+video)

Πολύ σπάνιο Nissan Skyline GT-R για 208.450 ευρώ!

Το Subaru Impreza είναι πλέον το ταχύτερο σεντάν στο Nurburgring

Get it on Google Play Download on the App Store