Έρχεται και station wagon έκδοση του Opel Insignia GSi

Πριν από λίγες ημέρες έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του το νέο και πιο σπορ στη γκάμα Opel Insignia GSi, με πολλές αλλαγές σε εμφάνιση, στήσιμο στο δρόμο και με δυνατό κινητήρα. Πλέον η γερμανική μάρκα κάνει ξεκάθαρο πως ετοιμάζει και αντίστοιχη έκδοση station wagon…


Εξωτερικά, η δυναμική εμφάνιση του Insignia GSi μεταφέρεται και στο stationwagonαμάξωμα όπως φαίνεται και από τις κατασκοπευτικές εικόνες, ενώ τα ίδια ισχύουν και για την καμπίνα του αυτοκινήτου.

Οι τεχνικοί της Opel θα κάνουν και σε αυτή την περίπτωση τις κατάλληλες επεμβάσεις στις αναρτήσεις, οι οποίες θα φέρουν ελατήρια χαμηλώματος 10 χιλιοστών και σπορ αμορτισέρ. Θυμίζουμε πως οι δοκιμές έχουν γίνει στην πίστα του Nürburgring και από τον τρεις φορές πρωταθλητή στην F1 Jackie Stewart.

Τα φρένα θα είναι της Brembo διαμέτρου 345 χλστ. με τις τέσσερις δαγκάνες εμπρός. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται και το σασί FlexRide με τις επιλογές Standard, Tour και Sport, όπου ανάλογα ρυθμίζεται η απόκριση του γκαζιού, του κινητήρα, του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το σφίξιμο των αμορτισέρ. Επιπλέον, το Insignia GSi διαθέτει αποκλειστικά και την επιλογή Competition, η οποία απενεργοποιεί το ESP.

Την κίνηση του Insignia GSi SportsTourer (όπως θα ονομάζεται η συγκεκριμένη έκδοση) θα αναλαμβάνει ένα 2.0 λτ. turbo μοτέρ απόδοσης 260 ίππων και 400 Nm ροπής. Επιδόσεις δεν αναφέρει ακόμα η Opel, παρά μόνο την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 για τη συμβατική έκδοση (8,6 λτ./100 χλμ. και 197 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

Η πρεμιέρα του νέου Insignia GSi και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η διάθεσή του στη Γερμανία θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Γκαντεμιά! Του τράκαραν το Honda Civic Type R μόλις το πήρε

Γερή κόντρα ανάμεσα σε Lamborghini Huracan και Ford GT (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store