Θανατηφόρα η μη χρήση ζώνης στο πίσω κάθισμα (+video)

Δυστυχώς παρά την τεράστια ενημέρωση γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας, ακόμη και σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δε φορούν ζώνη ασφάλειας, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται δραματικά όταν έχουμε να κάνουμε με τους πίσω επιβάτες. Πόσες φορές δεν έχετε δει παιδιά να… κόβουν βόλτες όρθια στο πίσω κάθισμα ή να κάθονται ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα…; Φυσικά το ίδιο ισχύει και για ενήλικες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητοδρόμους, το 91% κάνει χρήση της ζώνης ασφαλείας όταν κάθεται εμπρός, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 72% όταν κάθεται στο πίσω κάθισμα.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα λέγατε για αυτό το νέο Lada Niva;

Βέβαια τα νούμερα αυτά αφορούν στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη, στην οποία ένας στους τρεις επιβάτες φορά ζώνη πίσω, ενώ στην Ελλάδα αν και δεν υπάρχουν στοιχεία προφανώς όσοι κάθονται στο πίσω κάθισμα και φορούν ζώνη ασφάλειας μάλλον θεωρούνται… γραφικοί.

Είναι σημαντικό λοιπόν να τονίσουμε πως ο επιβάτης του πίσω καθίσματος δεν κινδυνεύει μόνο ο ίδιος αλλά και αυτός που κάθεται εμπρός του καθώς αν πέσει πάνω του με ορμή θα τον σκοτώσει.

Δείτε το video που ακολουθεί και θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα καθίσετε πίσω να βάλετε τη ζώνη ασφάλειας. 

Διαβάστε ακόμη: Τα βασανιστήρια στης Skoda στην Octavia πρώτης γενιάς (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store