To video της Subaru για το ρεκόρ στο Nurburgring

Το είπε και το έκανε η Subaru! Κατάφερε με το WRX STI Type RA NBR Special να κάνει νέο ρεκόρ γύρου για σεντάν αυτοκίνητα στο Nurburgring, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 6:57.5 δλ. Χρόνος εξαιρετικός και ίδιος με αυτόν της Porsche 918 Spyder. Αυτή τη φορά η Subaru ομως έδωσε και ένα video στην δημοσιότητα από το ρεκόρ του αυτοκινήτου της το οποίο μπορούμε να δούμε πιο κάτω…       

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, να πούμε πως το Subaru WRX STI Type RA NBR Special δεν είναι έκδοση παραγωγής, αλλά ένα μοντέλο το οποίο δημιουργήθηκε από την Pordrive, βασισμένο στο τωρινό WRX STI, του οποίου ο 2.0 λτ. μπόξερ κινητήρας αποδίδει 600 ίππους και έχει αρκετές αλλαγές σε ανάρτηση, κιβώτιο, φρένα κλπ. ενώ είναι γυμνό το εσωτερικό του και διαθέτει rollcage. Είναι εξάλλου το ίδιο μοντέλο το οποίο η Subaru χρησιμοποίησε στο Isle of ManTT αλλά και στο Goodwood Hill Climb, αλλά με νέο bodykit και ενεργή πίσω αεροτομή που βελτιώνει την αεροδυναμική.

Η Subaru θα κατασκευάσει συνολικά, 500 «πολιτικά» Type RA, τα οποία θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην αγορά της Β. Αμερικής, εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι το 2018 και οι Ιάπωνες αποφασίσουν να φέρουν κάποια και στην Ευρώπη. Αυτά, αν και δεν θα έχουν και πολύ σχέση με το εικονιζόμενο μοντέλο, που έκανε και το ρεκόρ στο Nurburgring, θα έχουν αρκετές αλλαγές. Το μοτέρ τους θα είναι 2.5 λτ. και θα αποδίδει 310 ίππους, το κιβώτιο θα είναι με επιθετικότερη κλιμάκωση από τα υπόλοιπα WRX STI, η ανάρτηση θα έχει νέο setup και θα έχουν και μειωμένο βάρος χάρη στην χρήση ανθρακονημάτων σε καπό και αεροτομή.   

Διαβάστε ακόμη:

Βρήκε τρόπο να πουλήσει το νέο Type R 40% πάνω

Toyota και Mazda διευρύνουν τη συνεργασία τους

Get it on Google Play Download on the App Store