Ο όμιλος Fiat – Chrysler σε κινέζικα χέρια;

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) έχει βγει προς πώληση (σύμφωνα με την AutomotiveNews), χωρίς να έχει γίνει κάποια σοβαρή πρόταση. Ωστόσο τώρα φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι μιας γνωστής κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν τουλάχιστον μια μεγάλη προσφορά αυτό το μήνα για να αγοράσουν την FCA με μια τιμή λίγο υψηλότερη έναντι της αγοραίας αξίας της.

Διαβάστε ακόμη: Τελείωσε η εξαγορά της Opel –Δεύτερος στην Ευρώπη ο όμιλος PSA

Όμως η προσφορά λέγεται ότι απορρίφθηκε επειδή δεν ήταν αρκετή, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι και άλλες κινεζικές εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον για εξαγορά του ομίλου. Παράλληλα αναφέρεται ότι στελέχη της FCA ταξίδεψαν στην Κίνα για να συναντηθούν με την Great Wall Motor Co. Τα νέα αυτά ωφέλησαν σημαντικά την FCA, αφού οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 7,4% στα 12,47 δολάρια.

Εν τω μεταξύ οι κινεζικές εταιρείες βρίσκονται υπό κυβερνητική πίεση να επεκταθούν εκτός της Κίνας μέσω της απόκτησης ξένων εταιρειών και κάτι τέτοιο διευκολύνει πολύ τον Διευθύνων Σύμβουλο της FCA Sergio Marchionne. Μεταξύ των μνηστήρων είναι και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι οι Dongfeng Motor Corp., Zhejiang Geely Holding Group, καθώς και ο εταίρος της FCA στην Κίνα, η Guangzhou Automobile Group.

Διαβάστε ακόμη: Τα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην Αγγλία

Σύμφωνα με την Automotive News η εξαγορά θα περιλαμβάνει τις κερδοφόρες μάρκες Jeep, Ram, Chrysler, Dodge και Fiat, αλλά ίσως να αποκλείονταν οι Maserati και Alfa Romeo. Κάτι που με την σειρά του σημαίνει ότι αν δεν αγοραστούν και αυτές δεν αποκλείεται να εξαφανιστούν από τον χάρτη των αυτοκινητοβιομηχανιών, γεγονός που απευχόμαστε να συμβεί. Ωστόσο είναι πιθανό να περάσουν εξολοκλήρου στα χέρια της ιταλικής εταιρείας Exor που ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι, όπως έγινε με την Ferrari.

Εν αναμονή λοιπόν των πολύ σημαντικών εξελίξεων για τον όμιλο FCA.

Διαβάστε ακόμη: Toyota και Mazda διευρύνουν τη συνεργασία τους

 

Get it on Google Play Download on the App Store