Ο τροχός του μέλλοντος

Η Continental συχνά πυκνά παρουσιάζει νέες καινοτομίες οι οποίες υπόσχονται να φέρουν το μέλλον των ελαστικών και όχι μόνο, πιο κοντά. Αυτή τη φορά μας δείχνει τον τροχό του μέλλοντος, όπως η ίδια τον οραματίζεται, τον οποίο ονομάζει New Wheel Concept.

Δείτε ακόμη: Το τελευταίο Viper βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Dodge…

Πρόκειται για έναν τροχό ο οποίος απαρτίζεται από την εξωτερική ζάντα κι έναν εσωτερικό φορέα που είναι μαζί με ενσωματωμένο δισκόφρενο.  Σύμφωνα με την Continental έτσι βελτιστοποιείται το φρενάρισμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ μειώνεται και το κόστος συντήρησης καθώς ο αλουμινένιος δίσκος έχει ίδια ζωή με αυτή του αυτοκινήτου και μόνο τα τακάκια χρειάζονται αλλαγή.

Η Continental λέει ότι ο νέος αυτός τροχός αφορά αυτοκίνητα της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας και πληροί ήδη όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Επομένως είμαστε σίγουροι πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι δοκιμές σε συμβατικά αυτοκίνητα και ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να δούμε τον καινοτόμο τροχό και ως επιλογή πρώτης τοποθέτησης σε μοντέλα παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο οικογενειακό ντίζελ αυτοκίνητο;

Όπως εξάλλου λέει και ο υπεύθυνος της εταιρείας σε θέματα πέδησης Matthias Matic, «η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται νέες λύσεις στο θέμα του φρεναρίσματος» και από ότι φαίνεται η Continental τις έχει…

Get it on Google Play Download on the App Store