Φωτιά η τιμή της βενζίνης στα νησιά

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τις τιμές των καυσίμων και κυρίως της βενζίνης να αυξάνονται κατακόρυφα και η διαφορά με την τιμή στα αστικά κέντρα να είναι τεράστια καθώς η τιμή έφτασε στα 1,91 ευρώ/λίτρο για την αμόλυβδη!

Απίστευτο και όμως ελληνικό… Οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε κάποια νησιά ξεπέρασαν κατά πολύ τον πανελλήνιο μέσο όρο του 1,489 ευρώ/λίτρο (μέτρηση 21 Αυγούστου) και έφτασαν σχεδόν τα δύο ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη: Οι τιμές στην Ελλάδα της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Συγκεκριμένα η ακριβότερη τιμή βρέθηκε στην Σίκινο όπου η απλή αμόλυβδη πωλείται στα 1,91 ευρώ/λίτρο. Ακολουθεί το Καστελόριζο, η Φολέγανδρος και η Αμοργός με τιμή απλής αμόλυβδης στα 1,899 ευρώ/λίτρο.

Από την άλλη σε δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων όπως η Μήλος, η Νάξος και η Σαντορίνη οι τιμές της αμόλυβδης παίζουν από το 1,80 έως και τα 1,88 ευρώ/λίτρο.

Προφανώς και κάποιες ανατιμήσεις είναι λογικές να γίνονται καθώς το κόστος μεταφοράς καυσίμων σε τέτοιες τοποθεσίες επιβαρύνει την τελική τιμή πώλησής τους, από την άλλη όμως, απόκλιση της τάξης του μισό ευρώ στο λίτρο είναι μεγάλη και ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές. 

Δείτε επίσης: Τα best sellers αυτοκίνητα το 2017 στην Ελλάδα

Όσοι πάντως δεν έχετε πάει ακόμη διακοπές και σκοπέυετε να επισκεφθείτε κάποιο νησί, καλό θα είναι να φύγετε φουλαρισμένοι!

Get it on Google Play Download on the App Store