Απούλητα μένουν στη Γερμανία 300.000 μεταχειρισμένα diesel Euro 5

Οι ειδήσεις για επικείμενες κυρώσεις έναντι των diesel παλαιότερων ετών στη Γερμανία, λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων τους και οι ανακλήσεις για τη μείωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση για μεταχειρισμένα diesel τεχνολογίας Euro 5, τα οποία μένουν απούλητα πλέον στους εμπόρους μεταχειρισμένων της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Η Μέρκελ προαναγγέλει το τέλος των diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων!

Ως αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της «αβεβαιότητας» που επικρατεί στη Γερμανία και όπως αναφέρει ο Bloomberg, σχεδόν 300.000 μεταχειρισμένα diesel τεχνολογίας Euro 5 βρίσκονται αυτή τη στιγμή απούλητα στους εμπόρους της χώρας, με το συνολικό κόστος τους να υπολογίζεται στα 4,5 δισ. ευρώ (μέση τιμή 15.000 ευρώ).

Για το θέμα μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων της Γερμανίας, κ. Thomas Peckruhn, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να πουλήσουμε αυτή τη στιγμή μεταχειρισμένα diesel, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα στον κόσμο. Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα από την κυβέρνηση εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτά τα αυτοκίνητα επηρεαστούν από μελλοντικές απαγορεύσεις».

Διαβάστε ακόμα: Τέλος στα βενζινοκίνητα και diesel αυτοκίνητα στη Γαλλία από το 2040

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσέλκυσης των αγοραστών για μεταχειρισμένα diesel αυτοκίνητα, υπολογίζεται ότι το 77% των εμπόρων έχει μειώσει τις τιμές τους, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά.

Πολύ σημαντικό να τονιστεί είναι και το γεγονός ότι το 29% των ιδιοκτητών diesel αυτοκινήτων στη Γερμανία, έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους μέσα στα επόμενα χρόνια, επειδή φοβούνται μελλοντικές φορολογήσεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φυσικά, μεγάλη απαξίωση. Σήμερα, υπολογίζεται ότι μόνο τα Euro 5 diesel που κυκλοφορούν στη Γερμανία είναι 6 εκατομμύρια.

Get it on Google Play Download on the App Store