400.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα με ένα ηλεκτρικό Tesla

Μπορεί τα ηλεκτρικά της Tesla να έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για την αξιοπιστία τους, ωστόσο ένας Φινλανδός οδηγός ταξί κάτοχος ενός Model S, έρχεται για να διαψεύσει τις… Κασσάνδρες, αφού μέσα σε 3 χρόνια έχει διανύσει πάνω από 400.000 χλμ. με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, χωρίς να έχει κάποια πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα: Φορολογία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «σκοτώνει» τις πωλήσεις τους

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της φινλανδικής Helsingin Sanomat, ο οδηγός ταξί κ. Ari Nyyssösestä έχει ξεπεράσει τα 403.000 χιλιόμετρα με το Tesla Model S του τα τελευταία 3 χρόνια και όπως δηλώνει στην εφημερίδα εκτός από ένα μικροπρόβλημα που είχε με την μπαταρία, την οποία και επισκεύασε, το Tesla του δεν εμφάνισε καμία άλλη βλάβη.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του καθηγητή κου. Juha Pyrhönen, ο οποίος τονίζει ότι το επίτευγμα του κ. Nyyssösestä δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό, μιας και οι ηλεκτροκινητήρες έχουν αυξημένη αντοχή έναντι των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Διαβάστε ακόμα: Ποια μάρκα φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;

Ακόμη και για την μπαταρία ο κ. Pyrhönen δηλώνει ότι τα 400.000 χλμ. ισούνται με 1.000 πλήρεις φορτίσεις, με βάση την αυτονομία του Model S, ένα νούμερο που δεν είναι πολύ χαμηλό με βάση τις τουλάχιστον 15.000 πλήρεις φορτίσεις, που είναι σχεδιασμένες να αντέχουν οι σύγχρονες μπαταρίες.

Εξ ου άλλωστε και η Tesla με κάθε Model S δίνει εγγύηση 8 ετών για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και των μπαταριών χωρίς, όπως στα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα μοντέλα, να υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων. Και φυσικά, προσόν των ηλεκτροκίνητων αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν service για τον κινητήρα, ούτε φυσικά οι αλλαγές λαδιών/φίλτρων των μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store