Η McLaren των ποδηλάτων κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο

Η McLaren εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζεται με μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες στον χώρο των ποδηλάτων την Specialized και μαζί της παρουσίασε ένα νέο, επετειακό ποδήλατο για τα 50 χρόνια ενασχόλησης της βρετανικής μάρκας με τα Grand Prix…

Δείτε ακόμη: Παπούτσια Michelin για το απόλυτο… πάτημα

Το επετειακό αυτό ποδήλατο είναι το η έκδοση S-Works του Roubaix, αγωνιστικού, ασφάλτινου ποδηλάτου, το οποίο είναι βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα «Heritage Orange», ενώ σε διάφορα σημεία υπάρχει χρώμιο και μαύρες λεπτομέρειες.

Ο σκελετός έχει κατασκευαστεί από ανθρακονημάτινα φύλλα 11r (το καλύτερο που διαθέτει η Specialized), ενώ στον σχεδιασμό του συμμετείχε και η McLaren, η οποία εξάλλου διαθέτει κορυφαία τεχνογνωσία στην χρήση του συγκεκριμένου υλικού.

Φυσικά τα ανθρακονήματα δεν περιορίζονται μόνο στον σκελετό αλλά και στα υπόλοιπα μέρη του ποδηλάτου, καθώς μόνο ο «λαιμός» του ποδηλάτου είναι από άλλο υλικό. Η συμβολή της McLaren δεν περιορίστηκε μόνο στην σχεδίαση του σκελετού του ποδηλάτου, καθώς η βρετανική μάρκα παραχώρησε στην Specialized το αεροδυναμικό της τούνελ για την για την αεροδυναμική εξέλιξη των τροχών. 

Διαβάστε επίσης: Η αναγέννηση του Fiat – Abarth 127!

Για την ιστορία να πούμε πως το ποδήλατο ζυγίζει μόλις 6,8 κιλά, ενώ η τιμή του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι 11.500 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store