Σε ισχύ από σήμερα οι νέες εργοστασιακές καταναλώσεις των αυτοκινήτων

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος μέτρησης των εργοστασιακών καταναλώσεων/εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, αφού μπαίνει σε ισχύ για όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν έγκριση τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο νέος κύκλος μέτρησης WLTP (Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), που αντικαθιστά τον NEDC (Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές του WLTP).

Διαβάστε ακόμα: Στα χέρια της Hyundai η Fiat;

Στόχος της Ε.Ε. είναι με τον νέο κύκλο μέτρησης WLTP τα νούμερα που ανακοινώνονται για τα αυτοκίνητα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα, εξ ου και αυτός θα συνοδεύεται πλέον με έναν δεύτερο τρόπο μέτρησης που ονομάζεται RDE (Real Driving Emissions), ο οποίος θα γίνεται στο δρόμο (ο WLTP γίνεται στο εργαστήριο) και θα επιβεβαιώνει και στην πράξη τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.

Όπως προείπαμε η ανακοίνωση των καταναλώσεων/εκπομπών ρύπων με βάση το νέο κύκλο WLTP ισχύει από σήμερα για όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν έγκριση τύπου στην Ε.Ε. Μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2018 θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και της μέτρησης NEDC που ίσχυε μέχρι σήμερα. Από εκεί και πέρα ο NEDC θα αποτελέσει παρελθόν και ο κύκλος WLTP θα ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά η τιμή της βενζίνης στα νησιά

Get it on Google Play Download on the App Store