Η Toyota ετοιμάζει παρμπρίζ με αυτόματο ξεθάμπωμα

Όλοι όσοι οδηγούμε αυτοκίνητο, λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, η οποία κάνει τις γυάλινες επιφάνειες να θαμπώνουν, περιορίζοντας την εξωτερική ορατότητα. Πλέον η Toyota φαίνεται πως θα δώσει τη λύση.

Διαβάστε ακόμη: Κατεστραμμένο Honda Civic Type R σε δημοπρασία

Φυσικά ο κλιματισμός, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων, είναι ο σύμμαχός μας στην αφύγρανση της ατμόσφαιρας της καμπίνας και επομένως στο ξεθάμπωμα των γυάλινων επιφανειών. Παρόλα αυτά το μόνο που κάνει είναι να μετράει την θερμοκρασία και όχι την υγρασία και φυσικά να την ρυθμίζει στο σημείο που έχουμε επιλέξει.

Και εδώ έρχεται η πατέντα που κατοχύρωσε η Toyota, η οποία μπορεί να είναι απλή σε σκέψη, κανείς ποτέ μέχρι τώρα όμως δεν την είχε υιοθετήσει. Το σύστημα κλιματισμού της Toyota λοιπόν, θα μετρά εκτός από την εσωτερική και την εξωτερική θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό. Όπως κάνουν χρόνια τώρα οι αφυγραντήρες εσωτερικού χώρου.

Έτσι, θα ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του αέρα στο εσωτερικό, ώστε όλες οι γυάλινες επιφάνειες να είναι καθαρές και να μην περιορίζουν την περιμετρική ορατότητα του οδηγού αλλά και των υπόλοιπων επιβατών. Μάλιστα οι αισθητήρες της Toyota θα είναι συνδεδεμένοι με μία κεντρική μονάδα, η οποία με τη σειρά της θα δέχεται σήμα από το GPS και θα λαμβάνει υπόψιν της στους υπολογισμούς της και το μέρος στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο. Γιατί άλλο να είσαι στην ατμόσφαιρα της Αθήνας για παράδειγμα και άλλο σε αυτή των Ιωαννίνων…

Δείτε επίσης: Η Mazda δεν τα παρατάει με τον Wankel

Ουσιαστικά μιλάμε για έναν… μετεωρολογικό σταθμό για την καμπίνα του αυτοκινήτου, ο οποίος θα ελέγχει τον κλιματισμό με τρόπο τέτοιο ώστε η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό να είναι πάντοτε ιδανική, ανεξαρτήτως εξωτερικών καιρικών συνθηκών.

Get it on Google Play Download on the App Store