Έτσι βάζεις «εμπρός» χωρίς μπαταρία στο κλειδί (+video)

Τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν στον στάνταρ ή στον προαιρετικό εξοπλισμό τους, ένα keyless (χωρίς κλειδί) συστήματα εισόδου/εξόδου και εκκίνησης κινητήρα καθώς τα κλειδιά τους έχουν αντικατασταθεί από κάρτες/κλειδιά. Τι γίνεται όμως όταν τελειώσει η μπαταρία σε ένα από αυτά;

Δείτε ακόμη: H μεμβράνη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές από το αμάξωμα (+video)

Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να έχεις το κλειδί του αυτοκινήτου σου στην τσέπη και να μην το βγάζεις ποτέ από αυτήν για να ξεκλειδώσεις και να βάλεις εμπρός το μοτέρ. Όμως όλα αυτά τα «κλειδιά» δουλεύουν με μπαταρία, προκειμένου να μεταδίδουν ασύρματα ραδιοκύματα στον δέκτη του αυτοκινήτου και έτσι αυτό να μπορεί να εκκινήσει.

Τι γίνεται όμως αν ξαφνικά τελειώσει η μπαταρία στο «κλειδί» του keyless αυτοκινήτου μας; Ευτυχώς οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο και όπως είναι φυσικό το αυτοκίνητο μπορεί να εκκινήσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Για να σας δείξουμε πως γίνεται αυτό χρησιμοποιήσαμε την νέα BMW Σειρά 4 Coupe η οποία εφοδιάζεται με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Το να μπεις στο αυτοκίνητο, χωρίς το ηλεκτρονικό κλειδί σε λειτουργία είναι εύκολο, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού απελευθερώνεται το… παραδοσιακό κλειδί, το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα.

Πως όμως μπορείς να εκκινήσεις το μοτέρ, αφού δεν υπάρχει η παραδοσιακή μίζα που βάζεις το κλειδί; Στην περίπτωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακουμπήσεις το κλειδί ακριβώς στο σημείο που είναι η ειδική σήμανση στην κολόνα του τιμονιού και να κάνεις την διαδικασία όπως θα έκανες αν είχες το κλειδί στην τσέπη σου.

Διαβάστε επίσης: Κατεστραμμένο Honda Civic Type R σε δημοπρασία

Για να γίνουμε μάλιστα πιο… πειστικοί, όπως θα δείτε και στο video αφαιρέσαμε την μπαταρία από το κλειδί της BMW. Φυσικά, όσοι έχετε αυτό το κλειδί, μπορείτε να έχετε στο νου σας την διαδικασία αυτή για να αλλάξετε μπαταρία όταν έρθει η ώρα. Φυσικά κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική θέση για την τοποθέτηση του κλειδιού και για αυτό θα πρέπει να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης.

Get it on Google Play Download on the App Store