Εντυπωσιακό ιαπωνικό supercar με 1.000… πράσινα άλογα

Το Aspark Owl είναι ένα μάλλον μυστηριώδες supercar από την Ιαπωνία, με το όνομά του («owl» σημαίνει «κουκουβάγια») να θεωρείται σύμβολο καλής τύχης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Αποτελεί παιδί του Masamichi Yoshida, ενός ειδικού στις νέες τεχνολογίες, αλλά και της Ikey Formula που κατασκευάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι δουλεύει ο 1.4 λτ. των 140 PS του Suzuki Swift Sport

Το Owl έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και κέρδισε τις εντυπώσεις με τα χαρακτηριστικά του. Ειδικότερα, η κατασκευή του γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους πίσω από τον οδηγό και εξελιγμένη τετρακίνηση.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν στη Φρανκφούρτη, η συνολική του απόδοση αγγίζει τους 1.000 ίππους, με τους κατασκευαστές του να υπόσχονται 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 2,0 δευτερόλεπτα (!), κάτι που εάν επιβεβαιωθεί και στην πράξη θα έχουμε να κάνουμε με το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα: Έδωσε 2 εκ. € για Ferrari αλλά δεν θα την οδηγήσει ποτέ…

Ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτελεί το γεγονός ότι το ύψος του Owl είναι μόλις 1 μέτρο, αν και οι δημιουργοί του τονίζουν ότι η απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 9 εκατοστά το καθιστά ικανό για χρήση στο δρόμο.

Περαιτέρω στοιχεία για αυτό το πολύ εντυπωσιακό ιαπωνικό δημιούργημα αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Yoshida και η Ikey Formula εξελίσσουν το Owl από το 2014, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν ένα supercar που δεν θα έχει αντίπαλο. 

Διαβάστε ακόμα: Δες την Bugatti Chiron να πιάνει 400 χλμ./ώρα! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store