10 χρόνια από τον θάνατο του Colin McRae (+videos)

Ήταν 15 Σεπτεμβρίου 2007 όταν ο Colin McRae, ένας από τους θεαματικότερους οδηγούς ράλι, αλλά και ο πολυνίκης του ράλι Ακρόπολις, έχασε τη ζωή του, σε δυστύχημα με ελικόπτερο.

Δείτε ακόμη: H Omega Racing στον Tελικό του World Championship F1 in Schools

Στα πηδάλια του ελικοπτέρου ήταν ο ίδιος, σε μία πτήση στη Σκωτία και εκτός από τον ίδιο σκοτώθηκε ο πεντάχρονος γιος του και ακόμη δύο άτομα.

Ο Colin McRae έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένος στις μνήμες όλων των φίλων των ράλι, καθώς τα περάσματά του ήταν από τα πιο θεαματικά και τον οδήγησαν σε 25 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά και σε αρκετά ατυχήματα.

Μάλιστα, ιδιαιτέρως συμπαθής ήταν στο ελληνικό κοινό αφού εκτός από το θέαμα που προσέφερε ήταν και είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Ράλι Ακρόπολις.

Το 1995 ήταν η χρονιά ορόσημο για τον ίδιο καθώς κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής σε ηλικία 27 ετών (έπειτα από μάχη με τον Carlos Sainz) και έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Οδήγησε για τις Subaru, Ford, Citroen και Skoda, ενώ συμμετείχε και στο ράλι Ντακάρ με Nissan αλλά και στο Mans με Ferrari 550 Maranello.

Διαβάστε επίσης: Τρακάρισμα… ανεκτίμητης αξίας! (+video)

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ακολουθούν δύο videos με τις καλύτερες και θεαματικότερες στιγμές του Colin.

Get it on Google Play Download on the App Store