Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων εισαγόμενων μεταχειρισμένων στην Ελλάδα

Η ελληνική αγορά φαίνεται ότι πλέον κατακλύζεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία το 2017 καταγράφουν μια τεράστια άνοδο στις πωλήσεις τους σε σχέση με την περσινή χρονιά, αγγίζοντας σχεδόν τις 30.000 ταξινομήσεις μέσα στο έτος που διανύουμε.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων

Ειδικότερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 στην Ελλάδα έχουν ταξινομηθεί (έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας-πινακίδες) 28.753 εισαγόμενα μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 56% σε σχέση με τα 18.436 εισαγόμενα μεταχειρισμένα της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Ο λόγος αυτής της αύξησης έχει να κάνει φυσικά με την ολοένα και αυξανόμενη αναζήτηση φθηνών αυτοκινήτων στην αγορά (diesel και βενζίνης), που ωθούν τον κόσμο προς τα μεταχειρισμένα εισαγωγής.

Διαβάστε ακόμα: Οι Αμερικάνοι χρωστούν 1,1 τρις δολάρια σε δάνεια αυτοκινήτων!

Ωστόσο, η επιλογή ενός μεταχειρισμένου εισαγωγής δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφού ο αγοραστής θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το αυτοκίνητο που θα επιλέξει, μιας και η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει κατακλειστεί από μεταχειρισμένα εισαγωγής με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, τα οποία όμως με διάφορους τρόπους γυρίζονται από τους επιτήδειους ώστε να δείχνουν πολύ λιγότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αγορά και με βάση τις περιπτώσεις που έχουν δει κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας, αυτοκίνητα με 170.000-200.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, μετά το γύρισμα έδειξαν να έχουν 50.000-60.000 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα ο αγοραστής τους να το μαθαίνει αργά πλέον και να χτυπά το κεφάλι του.

Διαβάστε ακόμα: Απούλητα μένουν στη Γερμανία 300.000 μεταχειρισμένα diesel Euro 5

Κατά συνέπεια, θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται σήμερα για ένα μεταχειρισμένο εισαγωγής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να πραγματοποιήσει μια σειρά από ελέγχους (δείτε εδώ αναλυτικά τους ελέγχους που θα πρέπει να κάνετε για να δείτε εάν το μεταχειρισμένο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα), που θα του διασφαλίσουν ότι το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει αναγράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Get it on Google Play Download on the App Store