Ποια μεγάλη και πολυτελής Mercedes διαθέτει μοτέρ 1.600 κ.εκ.;

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε μοτέρ χαμηλού κυβισμού σε μεγάλα πολυτελή μοντέλα, τα οποία τόσο για λόγους βάρους και επιδόσεων, όσο και κυρίως κύρους, αποφεύγουν να διαθέτουν στη γκάμα τους μοτέρ με κυβισμό κάτω από τα 1.800-2.000 κ.εκ.


Η ραγδαία εξέλιξη όμως των μικρών turbo μοτέρ, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη στο χώρο των κιβωτίων, αλλά και με τη μείωση του βάρους ακόμη και των πιο πολυτελών λιμουζίνων φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα και σε αυτό το κομμάτι της αυτοκινήσης.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Mercedes E 220 d 2.0 λτ. ντίζελ 194hp

Έτσι λοιπόν, η Mercedes έχει τολμήσει από την προηγούμενη γενιά της E-Class να προσφέρει πρώτη μοτέρ 1.600 κ.εκ. στην μεγάλη και πολυτελή κατηγορία, συνεχίζοντας αυτή την τακτική της και στη νέα γενιά του μοντέλου (E 180).

Το εν λόγω μοτέρ είναι ο γνωστός 4κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1.595 κ.εκ. της εταιρείας, ο οποίος έχει ονομαστική ισχύ 156 ίππων στις 5.300 στροφές και ροπή 250 Nm διαθέσιμη μόλις από τις 1.200 στροφές (και μέχρι και τις 4.000).

Διαβάστε ακόμα: Νέα Mercedes EQ A δείχνει μελλοντικό ηλεκτρικό χάτσμπακ

Εάν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται λίγα για ένα αυτοκίνητο του επιπέδου της E-Class, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Mercedes είναι πολύ γρήγορες, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η E 180 χρειάζεται μόνο 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 228 χλμ./ώρα.

Στην επίτευξη αυτών των νούμερων μεγάλο ρόλο παίζει και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με το οποίο εφοδιάζει ως στάνταρ επιλογή της E 180 η Mercedes και το οποίο διαθέτει την κλιμάκωση εκείνη που θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του μοτέρ.

Διαβάστε ακόμα: Νέες Mercedes S-Class Coupe και Cabrio με έως 630 ίππους (+video)

Παράλληλα, στη νέα γενιά της E-Class η γερμανική εταιρεία έχει προβεί σε πολλά μέτρα μείωσης του βάρους του μοντέλου, που έχουν μειώσει έως και κατά 100 κιλά το βάρος της σε σχέση με αυτό της προηγούμενης, βοηθώντας και τις επιδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα Mercedes E 180 έχει βάρος (κενό) 1.575 κιλά, ένα νούμερο αρκετά χαμηλό για αυτοκίνητο των διαστάσεων της E-Class.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της Mercedes E 180, αυτή ορίζεται στα 58.323 ευρώ και φυσικά, πρόκειται για την φθηνότερη επιλογή στη γκάμα του μεγάλου γερμανικού μοντέλου. 

Get it on Google Play Download on the App Store