Νέο ελληνικό αυτοκίνητο Eco-Car με ηλεκτρική αυτονομία έως 150 χλμ.

Μια νέα, ολοκληρωμένη προσπάθεια κατασκευής αυτοκινήτου παρουσίασε η ελληνική εταιρεία Eco Sun στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Eco-Car.

Διαβάστε ακόμα: Δια βίου αφαίρεση του διπλώματος σε μεθυσμένους οδηγούς

Το Eco-Car αποτελεί προϊόν εξέλιξης τριών ετών και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε συνεργασία της Eco Sun με κινέζικη εταιρεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2 άτομα, έχει compact διαστάσεις (π.χ. μήκος 2.245 χλστ.) και ήδη έχει πάρει έγκριση για κυκλοφορία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Eco Sun προσφέρει δύο εκδόσεις του Eco-Car, ένα που παίρνει άδεια ως μοτοποδήλατο και ένα που παίρνει άδεια ως τετράτροχο ΙΧ αυτοκίνητο. Το πρώτο διαθέτει για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 3 KW και το δεύτερο 7,5 KW, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Διαβάστε ακόμα: Kia Stonic: To φθηνότερο μικρό SUV της Ελλάδας (τιμές & εξοπλισμός)

Η απαιτούμενη ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία μολύβδου, που φορτίζει σύμφωνα με την εταιρεία σε 6 με 8 ώρες και προσφέρει αυτονομία κίνησης με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, 150 χιλιόμετρα στην έκδοση με τον χαμηλότερης ισχύος ηλεκτροκινητήρα ή 120 χιλιόμετρα στην έκδοση με το πιο ισχυρό μοτέρ.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, η εταιρεία υπόσχεται ότι η τελική ταχύτητα της έκδοσης με το μοτέρ των 3 KW είναι 45 χλμ./ώρα, ενώ για την έκδοση των 7,5 KW, 80 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Φορολογία για εταιρικά αυτοκίνητα: Πόσο επιβαρύνεται ο εργαζόμενος;

Πολύ ενδιαφέρον έχει και ο εξοπλισμός που διατίθεται, αφού η εταιρεία προσφέρει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης όπως ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ημέρας, φώτα LED (στάνταρ), αλλά και προαιρετικά, ηχοσύστημα με κεντρικά τοποθετημένη οθόνη, κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμό, ηλεκτρικό καθρέπτη, ηλεκτρονικό κλειδί κ.ο.κ.

Η τιμή του Eco-Car στη χώρα μας είναι 7.000 ευρώ για την έκδοση μοτοποδηλάτου ή 9.200 ευρώ για την ισχυρότερη έκδοση Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store