Η Jaguar Land Rover θα εξαγοράσει την Alfa Romeo ή την Maserati;

 

Από το 2008 που βρέθηκε στα χέρια της ινδικής Tata, η Jaguar Land Rover έχει να επιδείξει μια συνεχώς ανοδική πορεία, αυξάνοντας τις πωλήσεις και τα κέρδη της, παρουσιάζοντας παράλληλα αρκετά νέα και επιτυχημένα μοντέλα όπως η Jaguar F-Type, το Range Rover Evoque ή το πρόσφατο Range Rover Velar.

Διαβάστε ακόμα: Στα τέλη του 2018 η νέα Alfa Romeo Giulia κουπέ

Ορμώμενη λοιπόν από αυτή της την επιτυχία, η εταιρεία βρίσκεται σύμφωνα με τον Bloomberg σε μια αναζήτηση εξαγοράς μιας ή περισσότερων premiumεταιρειών, με στόχο να διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων της, να μοιράσει πλατφόρμες και μηχανικά μέρη, ώστε τελικά να μειώσει τα κόστη παραγωγής της, αυξάνοντας από την άλλη τα κέρδη της.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ποια ή ποιες θα είναι αυτές οι μάρκες που θα αποκτήσει η Jaguar Land Rover, με τις Alfa Romeo και Maserati, οι οποίες βρίσκονται προς πώληση από την Fiat Chrysler (FCA) να δείχνουν αρκετά πιθανές ώστε να περιέλθουν στα χέρια της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: H ισχυρότερη Jaguar sedan έχει τελική 300 χλμ./ώρα (+video)

Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι της Jaguar Land Rover έχουν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, όμως δεν αποκλείεται αυτή η εξαγορά να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Μάλιστα, με την Tata να αποδεικνύεται αρκετά ικανή ώστε να φέρει στο δρόμο της επιτυχίας τις δύο πρώην αμιγώς βρετανικές premiumμάρκες, είναι δεδομένο ότι εάν περιέλθουν στα χέρια της, οι δύο ιταλικές εταιρείες θα ατενίσουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους. 

Get it on Google Play Download on the App Store