Νέα εταιρεία ετοιμάζουν Toyota, Mazda και Denso

Η Toyota σε συνεργασία με την Mazda και την Denso, ετοιμάζουν μία νέα εταιρία που θα την ονομάσουν EVC.A. Spirit και θα είναι αφοσιωμένη στην κατασκευή τεχνολογιών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Το τμήμα TRD της Toyota δεν πεθαίνει

Βλέπετε, μπορεί η Toyota να είναι πρωτοπόρος της υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και των αυτοκινήτων κυψελών καυσίμων, παρόλα αυτά στα ηλεκτρικά έχει μείνει λίγο πίσω και προφανώς με την νέα εταιρεία που θα συστήσει μαζί με την Mazda και την Denso, θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η νέα εταιρεία θα στρατολογήσει τους κορυφαίους μηχανικούς από τις τρεις εταιρείες και θα έχει 40 εργαζόμενους, ενώ η βάση της θα είναι στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Ναγκόγια.

Οι πρώτοι καρποί της νέας εταιρείας αναμένεται να φανούν τα επόμενα χρόνια, ενώ μέχρι το 2020 θα δούμε τα πρώτα της αυτοκίνητα από την Toyota και την Mazda.

Διαβάστε επίσης: Toyota και πάλι Toyota

Φυσικά, τόσο η Mazda όσο και η Toyota θα είναι υπεύθυνες η κάθε μία ξεχωριστά για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά του, που θα υιοθετούν τεχνολογίες προερχόμενες από την νέα εταιρεία. Πάντως η Mazda φαίνεται πιο… βιαστική καθώς ισχυρίζεται πως μέχρι το 2019 θα έχει έτοιμο το πρώτη της ηλεκτρικό μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store