Εμφύλιος στον όμιλο VW: VW εναντίον Skoda

Όταν ο όμιλος VW απέκτησε την Skoda, ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα θρέψει ένα θηρίο το οποίο θα φτάσει να τρώει από τα ίδια του τα σπλάχνα… Κάπως έτσι φαίνεται πως είναι η κατάσταση στον όμιλο VW καθώς η VW φαίνεται ενοχλημένη από το επίπεδο των αυτοκινήτων Skoda

Δείτε ακόμη: Η Koenigsegg Agera RS ξεφτίλισε την Bugatti Chiron (+video)

Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, τα αυτοκίνητα της Skoda σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο καλά που δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα αντίστοιχα της Volkswagen. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει -κατά την άποψή μας- αφού μπορεί να μοιράζονται πλατφόρμες και μηχανικά μέρη, όμως ειδικά στον τομέα της ποιότητας (σε υλικά, φινίρισμα, ηχομόνωση κ.λπ.) η διαφορά είναι αισθητή υπέρ των μοντέλων της VW.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εντείνεται ο εσωτερικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο μάρκες του ίδιου ομίλου, κάτι που μειώνει τις πωλήσεις και φυσικά τα έσοδα της «μαμάς» εταιρείας.

Και προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα η VW σκέφτεται δύο επιλογές προς το παρόν. Η μία είναι να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων της Skoda σε γερμανικό έδαφος και να ακριβύνουν έτσι οι τιμές τους (καθώς το εκεί εργατικό κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με αυτό στην Τσεχία) και η άλλη είναι η Skoda να πληρώνει περισσότερα χρήματα στην VW για να αποκτά πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες. Κάτι που επίσης θα κάνει τα μοντέλα της Skoda πιο ακριβά.

Διαβάστε επίσης: Ποια εταιρεία έκανε το double σε έρευνες αξιοπιστίας;

Μένει λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της VW, καθώς μια τέτοια επιλογή, μπορεί να έκοβε τις πωλήσεις της Skoda (λόγω της αυξημένης τιμής), σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα αγόραζαν άλλο μοντέλο του ομίλου. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα γενική μείωση των πωλήσεων και των εσόδων του ομίλου VW.

Get it on Google Play Download on the App Store