Καινοτομία Toyota: Και χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο

Οι μηχανικοί της Toyota έρχονται να βάλουν τέλος στο δίλημμα χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, καθώς παρουσίασαν τη δική τους λύση «2 σε 1». Ναι καλά καταλάβατε, δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο, πρωτότυπο προς το παρόν, που είναι αυτόματο και χειροκίνητο.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες που έδωσαν στην δημοσιότητα από το νέο τους πρωτότυπο το GR HV Sports (διαβάστε τα πάντα για αυτό εδώ), που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Δείτε ακόμη: Toyota Yaris GRMN 212 PS: Αγωνιστικό… δρόμου (+videos)

Όπως φαίνεται και από την εικόνα, στο ταμπλό υπάρχουν τα κουμπιά για τον έλεγχο του αυτομάτου κιβωτίου (P, R, N, D), ενώ πάνω στον επιλογέα ταχυτήτων φαίνεται ξεκάθαρα η διάταξη των έξι σχέσεων στο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η Toyota δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς το μόνο που αναφέρει είναι πως με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού «M» στο ταμπλό, το κιβώτιο από αυτόματο γίνεται χειροκίνητο.

Αυτό που εμείς εικάζουμε, μιας και πρόκειται για υβριδικό μοντέλο, είναι έχει αυτόματο κιβώτιο CVT με έξι εικονικές σχέσεις, τις οποίες μπορείς να αλλάζεις με τον επιλογέα, αντί με χειριστήρια στο τιμόνι ως συνήθως. Ο επιλογέας προφανώς θα έχει τις διαδρομές ενός χειροκίνητου, αλλά στην ουσία θα δίνει ηλεκτρονικά εντολή για την αλλαγή της σχέσης. Έτσι ο οδηγός θα έχει την αίσθηση ενός χειροκίνητου κιβωτίου και την λειτουργία ενός αυτόματου.

Διαβάστε επίσης: Η Mazda ετοιμάζει κινούμενη αεροτομή

Υπομονή λοιπόν μέχρι την έκθεση του Τόκιο που θα γίνει στο τέλος του μήνα, όπου και θα αποκαλυφθεί πλήρως το πρωτότυπο της Toyota και φυσικά η λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων του.

Get it on Google Play Download on the App Store