Ο Κ.Ο.Κ. αλλάζει – Πρόστιμα σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια

Έρχονται αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπιρτζή, ο οποίος έκανε λόγο για πρόστιμα βάσει εισοδήματος, αύξηση ορίων ταχύτητας, επανεξέταση οδηγών για δίπλωμα και ειδικά σήματα για ποδήλατα.

Δείτε ακόμη: Υπέροχο Lancer Evo Tommi Makinen προς πώληση (+video)

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο – στη συνέχεια – θα αυξάνεται με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ», εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.» είπε για να τονίσει την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το μέτρο με τα πρόστιμα σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο νέος ΚΟΚ θα έχει και παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος.

Οι παραβάσεις αυτές θα είναι η ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, η ρίψη σκουπιδιών από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Διαβάστε επίσης: Θα πάρουν εκατομμύρια από φανοποιείο για κακή επισκευή

Μάλιστα μετά την αφαίρεση της άδειας και του διπλώματος για δύο φορές, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις. Επίσης ανακοίνωσε, αύξηση των ορίων ταχύτητας και νέες ρυθμίσεις και σήματα για τα ποδήλατα.

Get it on Google Play Download on the App Store