Η πρώτη Alfa Romeo σε δημοπρασία!

Πολλά είναι τα αυτοκίνητα που μπορεί να βρει κανείς στις μέρες μας σε μία δημοπρασία. Την ευκαιρία όμως να αγοράσει κάποιος την πρώτη Alfa Romeo δεν θα την έχει ίσως ποτέ ξανά. Και για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη Alfa Romeo G1 αναμένεται να αλλάξει χέρια για πολλά λεφτά.

Δείτε ακόμη: Τα SUV κάνουν τον Wankel από πρωταγωνιστή… κομπάρσο

Και όχι άδικα καθώς μιλάμε για το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκα, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 52 μονάδες και σύμφωνα με τους ερευνητές, που ασχολούνται με τα ιστορικά αυτοκίνητα, είναι πολύ πιθανό να είναι και η μοναδική επιζώσα.

Κάτω από το θηριώδες καπό της κρύβεται ένας βενζινοκινητήρας 6.3 λτ. ο οποίος αποδίδει 70 ίππους, που για πολλούς μπορεί να μοιάζουν λίγοι, αλλά την εποχή εκείνη φτάνει να πούμε πως οι 20 ίπποι ήταν κατόρθωμα!

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, o αριθμός πλαισίου της είναι 6018 (δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση από τον οίκο δημοπρασιών) και είναι από τις πρώτες που κύλησαν από το εργοστάσιο της μάρκας στο Μιλάνο, πίσω στο 1921. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν Αυστραλός, ενώ το 1940 βρέθηκε και αποθηκεύτηκε μέχρι ένας οπαδός της μάρκας, ο Flewell-Smith, να την ανακαλύψει και να την κάνει δική του το 1965.

Διαβάστε επίσης: Honda S2000 πωλήθηκε με μόνο 800 χιλιόμετρα!

Αυτός φρόντισε για την αναπαλαίωσή της, αλλά και την συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την κόσμο αλλά και αγώνες. Η δημοπρασία θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αριζόνα και η… μεγάλη κυρία από την Ιταλία αναμένεται να αλλάξει χέρια για 1.500.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store