Αερόσακος οροφής από την Hyundai (+videos)

Μέχρι σήμερα ξέραμε τους αερόσακους οροφής, οι οποίοι ανοίγουν πλευρικά στην καμπίνα, στο άνω μέρος των παραθύρων. Αυτή τη φορά η Hyundai έρχεται με μία νέα ιδέα, παρουσιάζοντας τον αερόσακο οροφής, ο οποίος ανοίγει και εκτείνεται στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Τούρμπο σε κάθε κύλινδρο

Ο συγκεκριμένος αερόσακος είναι ιδέα και δημιουργία της Hyundai Mobis, προμηθευτή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων των Hyundai-Kia και σκοπός του είναι να αποτρέψει σοβαρούς τραυματισμούς, σε περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, ειδικά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει γυάλινη πανοραμική οροφή, τότε θα προστατέψει τους επιβάτες και από τα θραύσματα του γυαλιού, καθώς και από το ενδεχόμενο να πεταχτούν έξω από το αυτοκίνητο.

Φυσικά, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε θα δούμε αυτού του είδους τον αερόσακο να αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού, ενός μοντέλου του ομίλου Hyundai-Kia, παρόλα αυτά σίγουρα υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση της εξέλιξής του.

Διαβάστε επίσης: SEAT Arona: Το φθηνότερο μικρό ντίζελ SUV στην Ελλάδα

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Hyundai Mobis, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια μέχρι να είναι έτοιμος για μαζική παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store