Ευρωπαϊκη πρωτεύουσα βάζει χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα

Πέρασαν δύο χρόνια από το dieselgate και πλέον φαίνεται πως πολλά αλλάζουν σχετικά με τον τρόπο που διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και όχι μόνο. Μάλιστα δεν μιλάμε για το μέλλον, αλλά για μέτρα άμεσα, τα οποία ήδη ξεκινούν στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Δείτε ακόμη: Το Όσλο απαγορεύει το ντίζελ!

Στην αγγλική πρωτεύουσα λοιπόν θα υπάρχει πλέον ένα χαράτσι… το επονομαζόμενο T-Charge το οποίο θα πληρώνουν όσοι οδηγούν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα κατασκευής πριν το 2006 (προδιαγραφών Euro 3 και πριν δηλαδή) αλλά και βενζινοκίνητα ίδιων προδιαγραφών.

Αυτό σημαίνει πως από τις 07:00 έως και τις 18:00 θα πρέπει να πληρώνουν 10 λίρες (11 ευρώ) «εισιτήριο», χαράτσι ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, ανά ημέρα…

Φυσικά αυτό το μέτρο πολλοί θεωρούν πως είναι κακός οιωνός για το μέλλον των ντίζελ αυτοκινήτων και όχι μόνο, αφού προφανώς και οι δήμαρχοι από άλλες πρωτεύουσες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.  

Στην χώρα μας μπορεί να μην υπάρχει τέτοιο χαράτσι (ακόμη), υπάρχει όμως απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων Euro 4 στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Και είμαστε σίγουροι πως η κυβέρνηση θα προτιμούσε αντί της απαγόρευσης, που κανείς δεν σέβεται και που είναι δύσκολο να εντοπιστεί, να επιβάλει εισπρακτικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Αερόσακος οροφής από την Hyundai (+videos)

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κύριος Καμίνης έχει υπογράψει ήδη το τέλος των ντίζελ από την Αθήνα το 2025. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με τα πετρελαιοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και στην χώρα μας.

Get it on Google Play Download on the App Store