Opel Insignia GSi: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Ήταν λίγο πριν τον περασμένο Αύγουστο όταν η Opel παρουσίασε το Insignia GSi, το αυτοκίνητο με το οποίο επανέφερε τα τρία θρυλικά γράμματα στην γκάμα της. Όπως είναι φυσικό το γερμανικό μοντέλο θα έρθει και στην χώρα μας.

Δείτε ακόμη: Ευρωπαϊκη πρωτεύουσα βάζει χαράτσι στα παλιά ντίζελ – Έρχονται εξελίξεις

Εξωτερικά, τη δυναμική εμφάνιση του Insignia GSi ενισχύουν οι πιο μυώδεις προφυλακτήρες με τους τονισμένους αεραγωγούς, οι ποδιές στα μαρσπιέ, η αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό και οι μεγάλης διαμέτρου ζάντες των 20 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα καθίσματα, σπορ τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου.

Οι τεχνικοί της Opel έχουν κάνει και τις κατάλληλες επεμβάσεις στις αναρτήσεις, οι οποίες φέρουν ελατήρια χαμηλώματος 10 χιλιοστών και σπορ αμορτισέρ, ενώ οι δοκιμές έχουν γίνει στην πίστα του Nürburgring και από τον τρεις φορές πρωταθλητή στην F1 Jackie Stewart. Για την ακινητοποίηση του μεσαίου σπορ Opel φροντίζουν τα ισχυρά φρένα της Brembo διαμέτρου 345 χλστ. με τις τέσσερις δαγκάνες εμπρός.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται και το σασί FlexRide με τις επιλογές Standard, Tour και Sport, όπου ανάλογα ρυθμίζεται η απόκριση του γκαζιού, του κινητήρα, του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το σφίξιμο των αμορτισέρ. Επιπλέον, το Insignia GSi διαθέτει αποκλειστικά και την επιλογή Competition, η οποία απενεργοποιεί το ESP.

Την κίνηση του Insignia GSi αναλαμβάνει ένα 2.0 λτ. turbo μοτέρ απόδοσης 260 ίππων και 400 Nm ροπής. Επιδόσεις δεν αναφέρει ακόμα η Opel, παρά μόνο την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 (8,6 λτ./100 χλμ. και 197 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

Προκειμένου λοιπόν να ενημερωθούμε για το πότε θα το δούμε και στην χώρα μας το Insignia με τα σήματα GSi επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου της Opel στην Ελλάδα και η ενημέρωση που είχαμε είναι πως οι παραγγελίες θα ανοίξουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του 2018. Δυστυχώς, τιμές ακόμη δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε καθώς είναι νωρίς ακόμη και για εκτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης: Φτιάξε το δικό σου πολιτικό… Tank και δες πόσο κάνει!

Μάλιστα, στην Opel είναι άκρως ικανοποιημένη με την ανταπόκριση του ελληνικού κοινού για το αυτοκίνητο, καθώς λένε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store