Η BMW αδιαφορεί για το hypercar της Mercedes-Benz

Τον Σεπτέμβριο η Mercedes-Benz εντυπωσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρης παρουσιάζοντας το AMG Project One το οποίο χρησιμοποιεί κινητήρα με τεχνολογία δανεισμένη από Formula 1, 700 ίππους και έχει τιμή 2.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes-AMG Project ONE 1.6 λτ. με 1.000 άλογα!

Ο ντόρος που έγινε στην παγκόσμια αυτοκίνηση ήταν σαφέστατα μεγάλος και δεν λίγοι αυτοί που ζήτησαν την απάντηση της BMW στην κίνηση της Mercedes-Benz.

Ωστόσο η βαυαρική φίρμα ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος. Την πληροφορία έδωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης του τμήματος M Division, Dirk Hacker. Ο Hacker μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα ήθελε αυτός και το τμήμα του να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο και είναι κάτι που είναι εφικτό από πλευράς τεχνογνωσίας.

Ωστόσο θεωρεί ότι η σημερινή παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αυτήν την περίοδο η BMW αλλά και το τμήμα M Division εστιάζουν περισσότερο στην αυριανή μετακίνηση παρά στη δημιουργία ενός hypercar. Στις δηλώσεις του όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η φίρμα να ασχοληθεί μελλοντικά με την Formula E, κάτι που ήδη έχουν πράξει οι Porsche, Mercedes-Benz και πολύ πρόσφατα η Nissan.

Δείτε ακόμα: Τα δύο πράγματα που δεν θα δούμε ποτέ στις νέες BMW M

Get it on Google Play Download on the App Store